зоокът

Начало | зоокът | То е братовчед на хиената, то яде термити и е най-сладкото непознато животинче, което ще видите някога

То е братовчед на хиената, то яде термити и е най-сладкото непознато животинче, което ще видите някога

Аз детето | 2017-11-22

То е братовчед на хиената, то яде термити и е най-сладкото непознато животинче, което ще видите някога

Малко пухкаво мъркащо коте, енергично махащо с опашка чихуахуа, шарено папагалче, което говори, а защо не и малко бяло мече играещо си в снега или пък тигърче, което се опитва да ръмжи. Убедени сме, че всеки от вас четейки веднага си представя тези животинки и несъмнено си казва „Оооо, колко сладкоооо“. Знаете ли обаче, че не е нужно едно животинче да е бебе или пък да е домашен любимец, за да е сладко. Понякога може да прави нещо наистина странно и дори леко гадно като да яде термити, може да е братовчед на хиените, които са всичко друго, но не и привлекателни. Въпреки това животинчето за което ще ви разкажем сега определено прилича на екзотична плюшена играчка и е доста красиво. Да не говорим, че целият интернет е луднал по него и всички го смятат за наистина сладко.

Чували ли сте някога за земния вълк? Не се притеснявайте ако не сте, и без това бяхме сигурни, че е така. Ние също не бяхме до този момент, а вече не можем да спрем да мислим за него. Земният вълк идва от семейството на хиените, което обяснява приликите във външния им вид. Въпреки това за разлика от своите братовчеди тези симпатяги ядат само и единствено термити. Живеят в Източна и Северна Африка, където често можете да ги видите да се показват от някоя дупка в земята. Там е техният дом, макар че всъщност не го правят сами. Те са си едни хитри мързеливци и използват дупките, които други животни са изкопали и след това са напуснали поради една или друга причина.

Тези сладури са и доста срамежливи същества, което се обяснява и с факта, че излизат навън само през нощта. Да, случва се понякога, особено зимата да търсят храна и през деня, но правят това криейки се от всичко и всички. Земните вълци са наистина интересни, защото имат и лепкав език. Ама наистина лепкав, все едно е намазан с някакво незасъхващо лепило. Той им служи за да се докопват до вкусните термити по-лесно, като направо ги изблизват всичките от земята. Да не говорим, че за да се нахрани хубаво и да не му къркори коремчето на един земен вълк му трябват повече от 300 000 термити на нощ. Знаете ли кое също е много сладко, един път намерили си партньор, тези животинчета остават с него за цял живот. Дори и поради някаква случайност единият от двойката да се изгуби или умре, земният вълк никога не си търси друг партньор. При тях привличането е веднъж и е за цял живот. Споменахме ли също, че са супер сладки?

Снимки: boredpanda.com

Още факти за симпатични животинки можете да намерите тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град