зоокът

Начало | зоокът | Сян Сян – бебето панда, което превзе света

Сян Сян – бебето панда, което превзе света

Аз детето | 2017-12-19

Сян Сян – бебето панда, което превзе света

Ден след като беше показано за първи път пред отбрани гости – съпругата на китайския посланик в Япония, губернаторката на Токио Юрико Койке, представители на медиите и група ученици, бебето панда Сян Сян дебютира в зоологическата градина „Уено“ в японската столица пред широка публика, предадоха Ройтерс и ДПА.

Феновете, успели да видят бебето панда на живо, станаха свидетели как то дъвче бамбук и се гушка в майка си Шин Шин. Посетителите обаче разполагаха само с 2 часа, за да се порадват на Сян Сян, без да я стресират излишно. Ограниченото време за посещение ще остане в сила до 31 януари следващата година.

От зоопарка „Уено“ се надяват, че дотогава симпатичното създание вече ще е свикнало със статута си на звезда. Останалите, които нямаха късмета да видят Сян Сян на живо, можеха да наблюдават заниманията ѝ чрез видеокамера, монтирана в ограждението на пандите. От зоопарка признаха, че не са и предполагали, че камерите ще предизвикат интереса на толкова много хора. Повече от 250 хиляди души са наблюдавали Сян Сян на живо. При това от толкова различни краища на света. „От държави, които досега не бяхме чували“ – споделя директорът на зоопарка.

Бебето се роди на 12 юни миналата година. Малко повече от 100 дни след раждането си животинчето получи името Сян Сян, което поражда асоциация с благоухание. Името беше избрано измежду над 322 000 предложения.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град