новини детски

Начало | новини детски | Стартира благотворителна кампания под надслов „От деца за деца”

Стартира благотворителна кампания под надслов „От деца за деца”

Аз детето | 2009-02-20

Този месец стартира дългосрочната благотворителна кампания на информационния сайт  PlevenLIVE под надслов „От деца за деца". Първото събитие на инициативата е на 1 март - Денят на Баба Марта.

Идеята на интернет портала е да даде възможност на всички деца, които имат желание и свободно време, да помогнат на своите връстници в неравностойно положение. Всяко дете има талант и хоби, с което може да допринесе най-малкото за една усмивка на лицето на свое другарче в неравностойно положение.
„Нашата роля е да дадем поле за изява на всички деца, които обичат да рисуват, танцуват, спортуват и изобщо да творят. Целта е не само да покажем възможностите на нашите деца, но и да им дадем увереността, че и те могат да помогнат на своите връстници в беда. Да ги научим, че е важно да са социално ангажирани и милосърдни." С тези думи Виктория Енчева описа проекта.

Първото събитие, което е по повод един от най-значимите празници за децата - Баба Марта, ще даде възможност на възпитаниците на Езиковата гимназия, музикалното училище „П. Пипков”, Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо техническо и научно творчество и ЦДГ „Синчец” да покажат колко са сръчни и да разгърнат въображението си в изработката на мартеници. Екипът, провел разговорите с децата, споделя, че идеята е приета много радушно и всички са застанали с голям ентусиазъм зад инициативата.

От 21 февруари (събота) мартеничките ще бъдат изложени на партера в Central Mall Pleven  и всеки плевенчанин може да отиде да ги разгледа и да си закупи мартеничка с благотворителна цел. Произведенията на изкуството няма да имат фиксирана цена.

Със събраните средства всички деца, изработили мартеничка, ще осигурят средства на другарчетата си от дома за деца лишени от родителска грижа „Младен Антонов” в с. Тотлебен.




Коментари
1 коментар

Тереза Генемуна, 11 г.,

Публикувано на 20.02.2009

СУУПЕРРРР!!!Много е хибаВооО0ооо...

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град