новини детски

Начало | новини детски | В дом на културата "Красно село" ще се проведе „Седмица на детската дружба”

В дом на културата "Красно село" ще се проведе „Седмица на детската дружба”

Аз детето | 2009-02-03

В дом на културата "Красно село" ще се проведе „Седмица на детската дружба”

От 3 до 10 февруари в Общински културен институт – Дом на културата „Красно село” ще се проведе „Седмица на детската дружба”. Проявата се организира за първи път по инициатива на Института за интелектуално възпитание на деца и юноши на Ислямска република Иран и Културното представителство към Посолството на ИР Иран в България, със съдействието на Столична община.
Събитието включва множество прояви, сред които:
- представяне на изложби на детски книжки и рисунки
- филмови прожекции
- уъркшопове по изобразително изкуство
 - моделиране на фигурки
- представяне на куклен театър

Официалното откриване на Седмицата на детската дружба ще бъде на 3 февруари (вторник) 2009 г. от 14:00 часа в ОКИ „Красно село”. На откриването ще присъстват временно управляващият посолството на ИР Иран г-н Али Акбар Хосрави, културното аташе към посолството на ИР Иран г-н Али Аганури, заместник-кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.
Програмите в Седмицата на детската дружба са предназначени за деца от 7 до 14-годишна възраст и в тях ще участват ирански и български деца. От страна на Института за интелектуално възпитание на деца и юноши ще присъстват педагози, които ще обучават децата в художествените техники.
Целта на Седмицата на детската дружба е запознаване на българските деца с персийската култура и със заниманията на иранските им връстници, създаването на приятелски връзки между тях, както и запознаване на българските учители и родители с педагогическите практики в Иран. 

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град