конкурси

Начало | конкурси | Спечели красива книжка от Феридун Орал – игра с награди за най-малките (и не само)

Спечели красива книжка от Феридун Орал – игра с награди за най-малките (и не само)

Аз детето | 2017-08-10

Спечели красива книжка от Феридун Орал – игра с награди за най-малките (и не само)

Магия – това е първата дума за която се сещаш, когато разгърнеш някоя от книжките на Феридун Орал! Прекрасни и забавни истории, пълни с поука и много весели, придружени от най-красивите илюстрации, които си виждал. Това ако не е магия – здраве му кажи! Феридун Орал е сред най-големите имена в илюстрацията в световната литература. Неколкократно негови произведения са обявявани за най-добре илюстрирана турска детска книга на годината от Международния съвет за детска литература в Базел. През 2012 г. художникът бе номиниран за най-престижната награда в света на детско-юношеската литература – медала „Х. Кр. Андерсен“.

Орал предава своите послания с малко текст, но пестеливият му, нежен рисунък красноречиво „разказва“, очарова и завладява децата, а жизнерадостните му герои, обикновено представители на животинското царство, неизбежно предизвикват усмивка. Любимите му теми са силата на приятелството, колко важна роля в живота имат взаимната помощ и проявяването на разбиране към другия. Готови ли сте и вие да се пренесете в уютния свят на турския художник с две разкошни книжки? Тогава участвайте в нашата нова игра.

Лесно е! Ще ви зададем един въпрос, на който трябва да отговорите. Но не бързайте да се притеснявате, той нито ще е научен, нито има точно верен отговор. Това по-скоро е въпрос с който искаме да разберем нещо повече за вас, а именно коя ви е любимата книга и защо. Не трябва да пишете много – 2-3 изречения са ни напълно достатъчни. Лесно е, нали? А книжките, които имаме за вас, както казахме вече са прекрасни. Затова сега побързайте – попълнете нашата форма, която ще намерите малко по-надолу и вече сте включени в томболата. Един от вас ще спечели книжката „Червенокрилото кукумявче“, а друг „Как змейчето прояло отново оризова каша“. И двете книжки са прекрасни и не си мислете, че са само за малки деца. Всеки на възраст до 18 години може да участва. Можете да се опитате да ги спечелите за по-малкото си братче или сестриче или пък за себе си. Много възрастни също харесват книжките. Така че участвайте!

Очакваме вашите отговори до 10-ти септември! Късмет!

Коментари
10 коментара

Габриела Велева, 12 г.,

Публикувано на 10.08.2017

Може ли да напиша повечко изречения, тъй като нямам само една любима книга, а и да имах, нямаше да го събера в толкова малко изречения?

От редакцията: Може разбира се. Искахме да кажем, че не е задължително да е дълго, но щом имаш желание с удоволствие ще прочетем всичко. :-)

Ралица Драгнева, 14 г.,

Публикувано на 10.08.2017

Аз участвах и искам да спечеля една от книжките за малката ми братовчедка! Е, по-скоро за дъщерята на братовчед ми! Тя е на две години и половина, дали тези книжки са подходящи за нея???

От редакцията: Здравей, това е чудесно. Гарантираме, че са подходящи. :-)

Тодор , 13 г.,

Публикувано на 11.08.2017

Супер готино

вики кьосева, 13 г.,

Публикувано на 11.08.2017

Участвах

Stefka , 14 г.,

Публикувано на 20.08.2017

КЪМ РЕДАКЦИЯТА: Бих искала да предложа тема за конкурс: MIRACULOUS LADYBUG Нека всички фенове развихрят въображението си и се превърнат в супер герой.Много е просто.Трябва само да измислят техния чудотворец,името му и неговото/нейното супер геройско име. Наградите може да са: от 6 до12г. - книга за оцветяване или с някакъв разказ. От 13 до 16 - раница или друг аксесоар. ПРЕДЛАГАМ ТАЗИ ТЕМА,ЗАЩОТО ВИДЯХ ЧЕ ИМА САМО ЕДИН КОНКУРС НА ТАЗИ ТЕМА. Е как ви звучи? Харесва ли ви? Пишете.

От редакцията: Здравей, благодарим ти за прекрасната идея. Звучи ни превъзходно, ще се постараем до края на септември да пуснем такъв конкурс.

мая , ,

Публикувано на 21.08.2017

Ще има ли скоро конкурс за рисунки?

От редакцията: Да, ще има.

Илайда , 14 г.,

Публикувано на 21.08.2017

Участвах с най- голямо удоволствие. Такова вълнение е след години отново да вляза в този сайт, да поиграя малко игри, да послушам музика и да се откъсна от суровия и сериозен свят, който ни заобикаля :)

Лена , ,

Публикувано на 22.08.2017

Кога горе-долу ще има нов конкурс???

От редакцията: Края на август.

Яница Василева, 13 г.,

Публикувано на 22.08.2017

Кога ще има конкурс за приказка/разказ/стих?

От редакцията: Около средата на септември.

Ели , 9 г.,

Публикувано на 22.08.2017

А ще има ли нещо за калинката и черния котарак в сръчни ръце?

От редакцията: Вече има. Надяваме се идеята ни да ти хареса.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град