зоокът

Начало | зоокът | Случката с дървото и моето коте Деси

Случката с дървото и моето коте Деси

Михаил Зонев | 2014-09-05

Случката с дървото и моето коте Деси

Здравейте! Моят домашен любимец е котка и се казва Деси. Kотката живее при баба. Когато я взехме беше малко, сладко и много страхливо коте.

Близо до дома на баба има голяма и висока липа. Веднъж бяхме седнали аз баба, няколко съседа и котето на пейката близо до огромното дърво. Мина една кола и котето от страх започна да се катери по високото дърво. Безпомощното, според мен, животно се беше покатерило на около 12 метра. Аз бях много притеснен. Реших да се покатеря и да сваля домашния си любимец, но присъстващите не ми разрешиха. Помислих, че може да взема стълбата, която имаме, но тя не бе толкова висока. Беше горещ, делничен ден и родителите ми бяха на работа. След 18.00 часа щяха да дойдат и да свалят котето, но беше едва 14.00 и на мен не ми се чакаше. Намерих една дебела и дълга пръчка и я подадох на котето, за да слезе по нея. То обаче бе много малко и не разбираше. Около 20 мин. то мяучеше на високото дърво без да може да слезе. След малко се умори и дори заспа.

Аз цял следобед стоях под липата чакайки тате да дойде и да свали домашния любимец. Когато видях нашата, задаваща се от далечината кола се зарадвах много. Тъй като котето беше при нас едва от три дни аз исках да го галя, но не можах. Родителите ми дойдоха и тате с една пръчка леко побутна Деси и тя слезе по надолу по дървото и ние успяхме да я свалим. Пуснахме я на свобода, но веднага се скри под възможна най-близката кола. Бях много изненадан, когато погледнах отдолу и котето го нямаше. То някак се беше скрило в предната част на автомобила. В този момент се зададоха собствениците на колата, които много бързаха за някъде. Ние ги помолихме да отворят капака на колата. Вътре се беше скрило нашето коте. Извадихме го. Беше се малко поизцапало. Вкарах го вътре и го избърсах. Измореното животно веднага заспа на леглото. Така мина следобедът на палавото ми коте.



Коментари
4 коментара

Асена Христова, 11 г.,

Публикувано на 05.09.2014

Браво, Мишо! Прекрасен разказ!

Гергана Рускова, .... г.,

Публикувано на 05.09.2014

Много хубава история. До редакцията: Къде и аз мога даизпратя подобна история?

От редакцията: Прочети тук. Всичко си е описано. http://www.az-deteto.bg/moyat-zabaven-domashen-lyubimets/11954/view.html

Асена Христова, 11 г.,

Публикувано на 07.09.2014

Поздравления! Прекрасен разказ! Браво, Мишо!

Pavche Любенова, 13 г.,

Публикувано на 09.09.2014

Хубав разказ

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град