новини детски

Начало | новини детски | След солидна глоба YouTube въвежда по-строги правила за безопасност на децата

След солидна глоба YouTube въвежда по-строги правила за безопасност на децата

Аз детето | 2020-01-20

След солидна глоба YouTube въвежда по-строги правила за безопасност на децата

YouTube въвежда нови правила за съдържанието, което е подходящо за деца. В платформата се съдържат милиони видео клипове, което изисква допълнителни условия, за да се гарантира качеството им. От своя страна Google също се опитват да предпазят подрастващите от съдържание, което не е подходящо за тях. Затова от YouTube въвеждат допълнителни промени, които ще засегнат собствениците на много канали. Това се наложи и след глобата от 170 милиона долара за нарушаване на правилата, заложени в Children’s Online Privacy Protection Act.

Собствениците на канали вече ще се задължават изрично да упоменат дали съдържанието е подходящо за деца, или не. В този случай те ще разполагат с две опции – „Маde For Kids“ и „Not Made For Kids“. Клиповете, които спадат във втората категория и не са подходящи за деца, ще бъдат третирани по различен начин от Google. Компанията ще ограничи достъпа до секцията за коментари, предаде „Digital.bg“.

В същото време YouTube ще събира по-малко информация за потребителите, които гледат клипове, които са с гриф „Маde For Kids“. Във видеата за деца ще има силно ограничение и на рекламите. Google ще продължат да промотират и YouTube Kids версията на услугата.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град