новини детски

Начало | новини детски | Слънчевата детска „Игриада“ на Az-deteto.bg влюби родители и деца в спорта

Слънчевата детска „Игриада“ на Az-deteto.bg влюби родители и деца в спорта

Аз детето | 2015-06-06

Слънчевата детска „Игриада“ на Az-deteto.bg влюби родители и деца в спорта

Прекрасно лятно състезание зарадва 300 деца в днешния слънчев съботен ден. Az-deteto.bg организира традиционния си спортен празник в София. „Детска Игриада“ се проведе в парка „Заимов“. Отново организирахме един прекрасен и огромен спортен празник – освен традиционното ни състезание с колела, имаше и много други спортове като: лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри, баскетбол, бадминтон.Така поне за един ден всички оставихме любимите си компютри и се забавлявахме на открито в прекрасното слънчево време, което дойде днес точно като по поръчка. Най-нетърпеливите състезатели дойдоха още в 9 ч. сутринта, за да се регистрират и веднага след като трасето беше маркирано го изпробваха. Регистрацията на участниците продължи чак до последните минути на последното състезание, защото желаещите да покажат своите умения бяха наистина много. Още преди началото, както всяка година, нашите малки и малко по-големи приятели огледаха трасето, както и получиха карта с разположението на всички спортове и демонстрации. Като на истински празник обаче награди имаше още при регистрацията: красиви ранички с малки подаръчета от нашия генерален партньор „ЧЕЗ“, магнитчета от „International House Sofia“. Нашите приятели от „Фамилия“ и „Флорина“ зарадваха децата със здравословни зърнени закуски и плодови сокчета още на регистрацията.

Точно в 10 часа чухме и нашия любезен водещ, който обясни на всички правилата на игрите и какво да очакват, както и главния редактор Мария Дуковска, която приветства всички деца, а също и Мария Дойчинова, ръководител направление „ПР и комуникации“ в ЧЕЗ България, която също обясни на всички колко важен и забавен е спортът, особено за децата. Г-н Андрей Панайотов – областен експерт в Министерство на младежта и спорта, който прочете специално приветствие от министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев. След него г-н Павел Иванов – гл. експерт от Столична община от Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“, също изказа съпричастността си към събитието.
След официалната част по откриването започнаха и състезанията. Първо разбира се беше традиционният ни велокрос. А самото състезание... то наистина беше изключително оспорвано и всеки един участник беше невероятно добър. По традиция първи на старта бяха най-малките и най-нетърпеливи участници – до 5-годишна възраст, след тях от стартовата линия тръгнаха 5 и 6-годишните, веднага следвани от децата на 7 и 8 години, на 9 и 10, а последни, но не и по важност бяха „ветераните“ на възраст между 11 и 12 години.

Тъй като участниците бяха много, за да не стават непредвидени ситуации, по време на състезанието се налагаше да има по няколко старта за всяка възрастова група, което не беше никакъв проблем. Не по-малко вълнуващи и оспорвани бяха и състезанията по лека атлетика, баскетбол и бадминтон. И там нашите мили приятели показаха, че нямат равни и са страшно добри в спортовете, противно на всеобщото мнение на възрастните. Състезанията отново бяха безкрайно интересни, вълнуващи и оспорвани. Но какво да кажем за смесените спортове: баскетбол, бадминтон, щафетни игри и щафетно бягане, там родителите показаха на своите деца, че знаят това-онова за спорта и че все още имат млад дух и че са много добри. Както и очаквахме и там се получиха прекрасни състезания и дори последните участници се регистрираха почти в края им, желанието беше огромно.

Но това не е всичко, докато чакаха да изчислим резултатите, за нашите мили гости имаше и още спорт, макар и без състезателен дух. Интересни демонстрации и уроци по Heal Fit Gymnastics, тенис, айкидо, лонгборд, стрелба с лък от нашите страхотни учители и партньори. „Starbee“ забавляваха всички деца с интересни и занимателни отборни игри, в които всички деца получиха награди. И разбира се отново имаше вода, сок и зърнена закуска за подкрепа.от нашите страхотни учители и партньори.



Разбира се като на всяко състезание имаше медали, а също и награди, предоставени от генералния ни спонсор „ЧЕЗ“. Награди за всички победители имаше и от „Decathlon“ и специални награди за първите места във велокроса, от „International House Sofia“, ваучери за една безплатна седмица в лятното им училище. Нашите приятели от „LunchBox“ връчиха на част от победителите здравословни кутии за съхранение на храна.
Като споменахме за наградите, време е да обявим и имената на победителите, а те са:
във велокроса в групата на най-малките първи финишира Кристиан Лазаров, примера му последва и Ростислав Костадинов, който беше първи от 5-6 годишните, при 7-8-годишните победител стана Дарин Владимиров. При 9-10 годишните класирането беше следното: на първо място се класира Любослав Филчев, следван от Иво Цветков и плътно зад тях се нареди Радослав Филипов. При 11-12 годишните на първо място успя да излезе Илия Панайотов, на второ е Симеон Пенев и на трето е Генадий Стойчев.

При леката атлетика на първо място в групата на 11-12-годишните победител е Борис Добрев.
При щафетното бягане при най-малките най-добър беше Алекс Джорджевич, следван от второто място на Мариан Славчев и плътно зад тях се нареди Алекс Апостолов. При 5-6 годишните класирането е както следва: първи – Ростислав Костадинов, втори – Михаил Жечев и трети е една смела млада дама – Полина Димитрова. При 7-8 годишните най-добра излезе Стефани Тодорова, следвана от Мария Вайсилова и един млад джентълмен – Борил Добрев. При 9-10 годишните класирането има следния вид: първа е Катерина Грозданова, следвана от Неда Кралева и Милчо Хараланов. Последни, но не и по важност и умения са 11-12 годишните. От тях първи стана Симеон Иванов, следван от Кристиян Камелиев и на трето място Николай Овгаров.

При бадминтона имаме двама страхотни победители това са: Катерина Грозданова и Дарин Атанасов.

При баскетбола също беше трудно и напрегнато, но накрая успяха да се преборят: Любомира Любенова, Ан-Мари Христомирова и Гергана Димова.

И накрая Az-deteto.bg благодари на всички, които днес се състезаваха, подкрепяха, работиха и на тези, които се забавляваха с „Детска Игриада“.

Генерален партньор на Детска Игриада е ЧЕЗ Груп.

Спортният празник се провежда с любезното съдействие на „Селект Асет Мениджмънт“ ЕАД, Decathlon,  International House Sofia, Starbee, Lunchbox, Флорина и Фамилия и в партньорство със Столична община.

Партньори на събитието – АСЕМ Груп, Българска федерация по лека атлетика, Българска федерация по тенис, Българска федерация по бадминтон, СК“Приорити спорт“, КБИ „Айкибудо“ и Drop In.

Медийни партньори: Dnes.bg, Az-jenata.bg, Tialoto.bg, BulgariaOnAir. Национална мрежа за децата, Дневникът на мама и Програмата Kids.

Снимки: Az-deteto.bg и BorDo Bor

Още снимки вижте тук и тук!



Коментари
1 коментар

родител , ,

Публикувано на 08.06.2015

Инициативата е много добра и цялото семейство се забавлявахме и дори спечелихме два сребърни медала, но......Останах малко разочарована, защото при щафетните игри(които са на два етапа и засичат времето с хронометър и всичко е на доверие), вярвам, че първото място просто го подариха на "свое" дете, защото никой не може да ме убеди, че дете, което видимо изглеждаше на година и половина, най - много на две, дори и да има най - сръчния родител, ще са най - бързи. Но ....при нас дори и за символични награди, пак ще се намерят връзкари, за съжаление!
От редакцията: Хората, които се грижат за Az-deteto.bg, не биха си позволили такова нещо. И през ум не би им минало, разбира се.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град