малък готвач

Начало | малък готвач | Сладък динен шербет

Сладък динен шербет

Аз детето | 2015-05-28

Сладък динен шербет

Знаете ли какво е шербетът? Това не е нито играчка, нито някоя сложна наука, а вкусен замразен десерт направен от захарен сироп и плодов сок или пюре. През лятото, в горещите летни дни, няма нищо по-добро от това да разхладите себе си и семейството си с един освежаващ и сладък десерт. Знаем, че всички вие просто обичате замразения сок. Цялото приготвяне на това изкушение отнема не повече от 10 минути, така че какво още чакате взимайте продуктите и да започваме. Никой няма да устои на вашия свеж динен шербет.

За една порция ще ви трябват:

  • едно парченце диня, около 200 грама
  • 50 милилитра вода
  • 2 супени лъжици захар
  • една кафена лъжичка канела
  • половин чаша лимонов сок


Както казахме – прави се лесно:
За да получите така необходимия захарен сироп – основната част от шербета направете следното: в купа сипете водата и захарта. Помолете някой да ги сложи на котлона и леко да заври. Трябва да бърка докато захарта на се разтвори. След това сместа се маха от котлона и се оставя да изстине напълно. Вземете парченцето диня, изчистете го от семките, сложете го в друга купа и внимателно го намачкайте с вилица. След като сиропът е изстинал смесете динята с него и добавете лимоновият сок и канелата. Разбъркайте всичко много хубаво. След това го сипете в подходящи десертни чаши или купички и го оставете във фризера или камерата на хладилника за около 3-4 часа. През първия час е важно да вадите шербета от време на време и да го разбърквате, за да не се образуват неприятни за вкуса ви кристали от лед. След този част просто го оставяте и чакате.

Нашият динен шербет е готов! Какво може да бъде по-хубаво от домашно приготвено лакомство! А вариантите за плодов шербет могат да бъдат безброй. Така че ако не искате с диня, просто си изберете друг сезонен плод, всичко се прави по същия начин.
Добър апетит!

Направете си още:
Солена диня
Вкусни и разхлаждащи динени близалки
Динени сладки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град