зоокът

Начало | зоокът | Щом те е страх от водата не ставай пингвин

Щом те е страх от водата не ставай пингвин

Аз детето | 2018-01-22

Щом те е страх от водата не ставай пингвин

Кое е това животно, което е бяло и черно и е толкова очарователно? Не, не са пандите, макар че ние ги обожаваме. Днес ще си говорим за едни други черно-бели сладури или по-точно за един от тях! Нека обаче да караме нещата подред... Пингвините са толкова сладки, че няма как да не ги обичаш дори и да си ги виждал само на снимка или видео. Ние ги обичаме и досега не сме срещали човек, който да не ги обича. Всички знаем, че пингвините са очарователни, но те имат още толкова много интересни черти и качества. Едно от тях с което са най-известни е това, че са птици и имат крила, но не летят. Някои смятат това за шантаво, но повечето го намират за очарователно. От друга страна пингвините компенсират това, защото са страшно добри плувци. За доказателство запомнете следното: императорският пингвин може да издържи до 20 минути под водата и да се гмурка до 450 метра дълбочина. Има обаче и такива пингвини, които са изключение от братята и сестрите си и нито могат да летят, нито да плуват. Всъщност не, че не могат, а по-скоро ги е страх или поне един от тях.

Пингвинът Кентъки живее в зоопарка в Стафордшир и неистово мрази да се допира до вода, защото го е страх, пише в. „Telegraph“. По тази причина пингвинът предпочита да стои по цял ден на една от импровизираните скали в зоопарка, докато останалите му 23-ма събратя се плацикат на воля. Фобията на Кентъки е толкова силна, че пингвинът се е превърнал в абсолютен хит сред посетителите на зоологическата градина. Още по-голям любимец става, когато един ден решава, че ще е хубаво да се присъедини към своите във всеобщото водно веселие. По тази причина Кентъки няколко пъти застава на дъска над водата, както правят всички останали, за да скочи. Няколко пъти стига до ръба и се отказва, докато последния път случайно просто пада във водата без да иска. Всичко това е заснето от камера намираща се при пингвините.

Естествено служителите в зоопарка нямало как да не пуснат този хит в мрежата и да покажат защо обичат Кентъки толкова много. След видяното и ние го обожаваме, а не се съмняваме, че и с вас ще стане така!

Вижте и още няколко интересни истории за пингвините:
Императорските пингвини са по-изумителни, отколкото си мислим
За пингвините с любов
Гигантски пингвин съжителствал с динозаври преди 61 милиона години
Пингвин плува повече от 8 хиляди километра всяка година, за да види спасителя си



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град