любопитно

Начало | любопитно | Шоколадова паста за зъби – да, вече и тя съществува

Шоколадова паста за зъби – да, вече и тя съществува

Аз детето | 2014-01-22

Шоколадова паста за зъби – да, вече и тя съществува

Замисляли ли сте се някога колко хубаво би било, ако пастата за зъби вместо този така ужасен ментов вкус има вкус на шоколад например. Тогава така важното миене на зъбите щеше да е истински празник за устата и вкуса ни и всички щяхме да го правим много по-често. :-)
Явно не само ние сме се сетили за това. След като преди време учените измислиха бонбони, които предпазват от кариес, вкусната грижа за зъбите продължава да се развива с пълна пара. Провокиран от въпросните бонбони, д-р Тетсуо Накамото е разработил паста за зъби, но не каква да е, а с шоколад. Според него, флуорът, който съдържат повечето пасти за зъби е в пъти по-безполезен от шоколада, който прави зъбите по-бели и здрави, а укрепва и зъбния емайл.
Специално за децата Накамото е обещал да разработи и други вкусни пасти – с карамел, ванилов сладолед и банан.

Новата паста за зъби, която има вкус на шоколад се казва "Theodent 300 Whitening Crystal Mint" и съдържа екстракти от какао и малко количество течен шоколад.

Как мислите дали това, което казва създателят на пастата е наистина вярно и бихте ли използвали тази паста?
Според нас шоколадът едва ли предпазва зъбите по-добре от съставките на обикновените пасти за зъби. Все пак се надяваме да грешим, защото паста за зъби с шоколад е нещо невероятно. А вие как мислите, споделете в коментарите.  
 



Коментари
2 коментара

Може ли да попитам, ,

Публикувано на 22.01.2014

До редакцията:" Според него, флуорът, който съдържат повечето пасти за зъби е в пъти по-безполезен от шоколада, който прави зъбите по-бели и здрави, а укрепва и зъбния емайл." Но шоколадът не уврежда ли зъбите? Или това е някой специален(черният е полезен)?

От редакцията: Така е казал зъболекарят изобретил пастата, но според нас не е много прав. :-)

Ванката , ,

Публикувано на 02.02.2022

Аз си превъртам страничките. Вече превъртях над 500 с цел да стигна най-старата от всички. Колко са всички статии и кога е публикувана най-първата от всичките? Освен това как може да бъдат общодостъпни? В смисъл, не се намират на главната страница при останалите раздели (география, история,...).

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град