любопитно

Начало | любопитно | Хари Потър ще бъде главен герой и в пиеса

Хари Потър ще бъде главен герой и в пиеса

Аз детето | 2013-12-29

Хари Потър ще бъде главен герой и в пиеса

Писателката Джоан Роулинг, автор на серията от седем книги за Хари Потър, съобщи, че е започнала работа по театрална пиеса за живота на момчето-магьосник, съобщиха Асошиейтед прес и в. "Дейли мейл", цитирани от БТА.

В пиесата ще се разказва за ранните детски години на Хари Потър. Роулинг ще е съпродуцент. Спектакълът ще се появи на театрална сцена в Лондон през 2015 година. В кой театър ще се играе, още не е известно.

В театралната постановка ще се разказва за живота на Хари Потър във времето, когато живее в семейството на леля си и чичо си, преди да попадне в училището за вълшебства Хогуортс.
Роулинг заяви, че самата тя няма да участва в написването на пиесата, но одобрява идеята. Все още не е открит автор, който да осъществи проекта.

Продуценти на спектакъла заедно с Роулинг ще са Соня Фридман и Колин Калъндър.
Писателката отбеляза, че нееднократно е получавала предложения да постави историята за Хари Потър на театралната сцена. Проектът на Фридман и Калъндър обаче е първият, който е привлякъл вниманието й. В него се съдържат необходимата "чувствителност, дълбочина и интимност, нужни за пренасянето на историята на Хари на сцената".

Серията от седем книги за Хари Потър, написана от Джоан Роулинг, излиза в периода 1998 - 2007 година. Романите са преведени на 77 езика и са издадени в общ тираж от 450 милиона копия. Всички книги са екранизирани. От 2001 до 2011 година излизат 8 филма, в които главната роля се изпълнява от Даниъл Радклиф.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град