приказки от деца

Начало | приказки от деца | Приключение в дълбините на морето

Приключение в дълбините на морето

Ани Даниелова | 2011-06-21

Здравейте, аз се казвам Патрик и съм на 13 години. Живея в Маями. Един ден с брат ми Питър решихме да поплуваме, излязохме от къщи с водолазни костюми.
Влязохме в морето, когато стигнахме до подходяща дълбочина се гмурнахме на дълбоко. В дълбините на морето имаше много приказни риби. Имаше много водорасли в различни цветове. Там имаше риби-клоуни, имаше медузи и много други прекрасни морски обитатели. Под водата беше приказно, видяхме русалки, видяхме дори царя на морското дъно и петте му дъщери. Докато разглеждахме морското дъно се появи подводно течение, което беше много силно. Аз и брат ми не можахме да се удържим хванати за ръце и се пуснахме, брат ми беше пометен от течението, а аз останах там, самичък.

Скитах се из морското дъно, когато усетих глад, но не му обърнах внимание. След часове скитане изведнъж припаднах, защото бях изтощен. На сутринта се събудих в приказна стая, отначало си помислих че сънувам, но видях същата русалка, която бяхме видели с брат ми.
– Къде е брат ми. – попитах я аз, защото не си спомнях какво беше станало.
– Намерихме само теб. Беше припаднал от глад и умора. – отвърна тя.
На мен ми стана много мъчно, какво ли се беше случило с брат ми, къде ли беше в момента, ако беше някъде където никой няма да го намери и беше ранен? Толкова много въпроси без отговори. Непознатата русалка ме попита:
– Как се казваш, чуждоземецо от горния свят. Аз съм принцеса Мелани, това са моите четири сестри, принцеса Лусия, принцеса Лили, а малките сладуранки са близначки, принцеси Хелън и Лия.
– Казвам се Патрик. Къде се намирам? – попитах аз
– Ти се намираш в подземното царство Етиопия и си в една от стаите ни за гости. А ето ги и родителите ни, това е татко и е цар на цялото море Посейдон, а това е мама царица Леа. Добре ли се чувстваш? Имаме храна, но не е толкова вкусна, като на горния свят. Заповядай, хапни си малко супа от водорасли, ще ти върне много от силите.
– Добре, ще хапна. Ммм... много е вкусна.
– Хапни и после ще те разходя из столицата Атлантика, ще видиш много прекрасни неща. Цялото кралство се подготвя за ежегодния празник на розовите водорасли, който се чества от много години насам, всички деца свършват училище и изнасят концерти....
– Много вкусна супа от водорасли. С нетърпение чакам да дойде утре, за да видя празника ви.

Дойде денят на празника наистина беше приказно, навсякъде се продаваха малки и големи сувенири с розови водорасли и много приказни неща. Аз не усетих как се влюбих в принцеса Мелани и не усетих как в главата ми се породи мисълта да помоля царя да ме превърне в русалка. Аз премислих предложението на царя за това да остана в Атлантика.
– Ваше величество, ще остана, но искам да ме направите русалка, ако може.
– Патрик, много е трудно да те направя русалка, може да загубиш краката си за винаги и да не се върнеш на горната земя.
На мен ми стана много мъчно, защото си представих колко ли мъчно щеше да стане на мама, на татко, на брат ми, на малката ми сестричка, но аз се влюбих в принцеса Мелани.
– Царю, знам за това, но искам да ви кажа, че докато бях тук, макар и за един или два дена аз се влюбих.
– В кой си се влюбил? – попита малко стегнато и заплашително.
– Ами... във вашата дъщеря принцеса Мелани.
– Добре, казваш, че си се влюбил в Мелани. Тя е на 13, ти на колко си? А и си човек.
– Царю, знам че съм човек, но мога да стана и русалка, аз също съм на 13 години.
Не усетих как са се изплъзнали тези думи от устата ми.
– Добре, ще те превърна в русалка, но първо искам да попитам и дъщеря си. Мелани, ти влюбена ли си в Патрик, само ако и ти си влюбена в него ще го превърна в русалка.
– Татко, аз също се влюбих в него още от първия ден и искам той да стане русалка и затова сърдечно те моля да го превърнеш в русалка.
– Добре, щом и двамата искате ще го превърна сега, процедурата е много бърза. Тризъбец, превърни го в русалка.
Изведнъж усетих промяна в мен. Краката ми се превръщаха в перка. След като вече бях русалка с Мелани вече прекарвах много време. Докато бях с нея не усетих как се минаха още 7 години. В подводното кралство времето минаваше много бързо. Когато станахме на 20 години и двамата се оженихме. С помощта на краля вдигнахме много голяма сватба с много гости. Ние бяхме готови да седнем на трона. Един ден докато бяхме в стаята си разбрахме, че майката на Мелани починала. Баща й беше съкрушен, и след два месеца и той почина. Ние като наследници се качихме на трона. Имахме четири прекрасни деца две момчета и две момичета. През годините, прекарани там ми беше мъчно за моите родители, но се утешавах с Мелани.

Прочетете още:
Интересни морски животни
Кораловият риф е най-големият жив организъм
Какво е Световен океан?
Морският леопард
Морето
Черно море
Моят град и морето
Случка в морето
Водораслите
Морското дъно
Една вълшебна морска история
Вълшебното ми морско приключение
Рибата, която не можела да плува
Приказка за една морска мечта
Морско приключение
Подводното царство в очите на Маги
Бел от отсрещния бряг
Добрата постъпка на делфините
Чудесата във водата



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град