сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Превърнете старите тениски в стилни гривнички

Превърнете старите тениски в стилни гривнички

Аз детето | 2018-06-29

Превърнете старите тениски в стилни гривнички

Няма да повярвате колко лесно и интересно се правят тези стилни гривнички. Изобщо не е нужно да сте майстор бижутер или пък да имате за хоби ръчното изработване на разни неща, за да си ги направите. Нито пък ви трябват специални материали. Въпреки това гривничките стават прекрасни, цветни и много летни. Идеални са за разходка с приятелка навън, ходене на плаж или кино! Дори смятаме, че те достатъчно говорят сами за себе си с вида си, така че направо ще ви кажем как да си ги направите!

Първо разбира се ето и какво ще ви трябва за тях:

  • няколко стари цветни тениски
  • ножица
  • стара пластмасова гривна или дебел ластик

Това е всичко! Ето и как точно да си ги изработите:

Първо нарежете тениските на парчета! Те обаче трябва да са дълги и широки около три пръста. Най-лесно ще бъде ако просто нарежете цялата тениска на ивици и после тях разрежете на две. Естествено уверете се, че тениските са наистина стари и никой няма намерението да ги носи повече, иначе ще стане малко конфузно.

След това е много лесно! Можете да направите гривничка само в един цвят или пък в няколко. За първия вариант просто вземете плат от нарязаната дреха, завържете единия му край за старата пластмасова гривна и започнете плътно да го омотавате върху нея. С ластика става по същия начин! Ако пък по-цветно ви харесва повече, вземете няколко плата от различните тениски и завържете единия им край заедно. След което започнете да ги сплитате, както се прави плитка на косата. За по-голям ефект можете да оставите краищата им леко стърчащи и несплетени. После просто отново завържете направената плитка и я омотайте плътно около ластика!

Това е всичко! Казахме ви, че е много лесно! Убедени сме, че вие можете да измислите и още по-интересни модели – просто ви е нужно малко вдъхновение.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град