фокуси

Начало | фокуси | Палавите сламки

Палавите сламки

Аз детето | 2014-06-23

Палавите сламки

Eто, че отново дойде времето, в което да добавите към вече богатия си репертоар с фокуси. Той е изключително лесен и за него не се нуждаете от нищо друго, освен две сламки и вашите невероятни способности. На пръв поглед може за ви се стори, че не е нищо особено, но повярвайте – изключителен е и много ефектен. Всъщност правенето на магия с предмети от бита е наистина добро забавление. Този фокус е много лесен за направа, но с него можете да изненадате приятелите и семейството си. Още по-хубавото е, че колкото пъти и да им го показвате, ако наистина сте го усвоили, те никога няма да разкрият тайната му. Освен ако не я прочетат тук. :-)
А въпросната тайна също е много лесна, всичко е свързано с начина, по който ще прикрепите сламки една около друга. Обърнете особено внимание на инструкциите. Практикувайте фокуса няколко пъти и следващото ви представяне на фокуса ще е пред изумените лица на вашите приятели и роднини. Но най-важният съвет от нас е – забавлявайте се!

Инструкции:
1. Поставете едната сламката в дясната си ръка вертикално (|). В лявата си ръка поставете другата сламка в хоризонтално положение (-).
След това ги приближете една до друга, така че да образувате кръст.
2. Увийте вертикална сламата около хоризонталната сламка. Уверете се, че сламката преминава през горния ляв ъгъл на кръста.“
3. Завъртете сламките по посока на часовниковата стрелка, така че вертикалната сламка да стане хоризонтална, а хоризонталната вертикална.
4. Сега увийте хоризонталната сламка около вертикалната от предната част към задната.
5. Ако сте направили всичко както трябва, ще се получи възел, който изглежда, като на снимката.


 

 

 

6. Сега е време за малко магия. Вземете двете сламки в лявата и в дясната си ръка и покажете на публиката как са се оплели, защото са толкова палави. След това обяснете, че само вие с вашите магически способности можете да развържете този странен и сложен възел и то само с едно движение. Хванете двата края на сламките и леко ги дръпнете и хоп... те наистина се развързват без усилие.

Това е всичко, ето че вече знаете как да правите и фокуса наречен "Палавите сламки". Покажете го на приятелите си и се забавлявайте.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град