зоокът

Начало | зоокът | Нови обитатели в зоопарка на Добрич: шест муфлончета и осиротялото лисиче Вълчо

Нови обитатели в зоопарка на Добрич: шест муфлончета и осиротялото лисиче Вълчо

Аз детето | 2020-04-29

Нови обитатели в зоопарка на Добрич: шест муфлончета и осиротялото лисиче Вълчо

Центърът за защита на природата и животните в Добрич постави собствен рекорд по новородени муфлончета, като посрещна шест бебета тази пролет, съобщи директорът на зоопарка Християн Христов. Сред петте майки, дали нов живот, гледачите най-много се удивляват на седемгодишната Катана, родила близнаци. Малките муфлони все още нямат имена, но се търсят кръстници, които могат да ги осиновят като им осигурят овес, лимец, слънчоглед, люцерна и други лакомства, каза директорът на центъра пред БТА.

Зоопаркът все още е затворен в извънредното положение, но се подготвя да посрещне първите посетители.

Прегрупираме животни и птици, събираме ги по двойки, за да дадат потомство, поясни Християн Христов. По думите му кампанията основно върви сред пауни, фазани, дървесни патици, но семейство ще станат и понитата Помпей и Калина, а ламите Дуня и Триумф ще бъдат отделени от другите животни, за да си обърнат повече внимание един на друг.

Сред новите обитатели е и осиротялото лисиче Вълчо, намерено от местни хора във варненското село Тополи. Лисичето, което вече е ваксинирано, се учи да не хапе, като първите уроци му преподава истински специалист – студентка по етология, завърнала се от Великобритания.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич, който е създаден по българо-швейцарски проект, е дом на 350 обитатели от 70 вида.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град