игри за навън

Начало | игри за навън | Най-забавните игри за лятото

Най-забавните игри за лятото

Аз детето | 2015-06-01

Така очакваното от всички лято вече е тук и макар и дъждовно, лятото си е лято. Време е за почивка и игри навън. Трябва да ви кажем, че летните игри са отличен способ за забавление и развитие. Освен, че е много хубаво да прекараш цял ден навън с приятели, без да мислиш за училище, уроци и домашни и в същото време да повлияеш добре и на физическото си здраве. Лятото – това е най-добрия период от годината да възстановиш силите си след тежката учебна година. Може би не сте забелязали, но през лятото всички, и деца и възрастни, като че ли имат повече сила и определено повече свободно време. Всички ще се съгласите, че игрите на свеж въздух са много полезни, интересни и разнообразни. Макар времето навън сега да не е много хубаво, да поиграеш навън дори за един-дава часа е страхотно.
Съществуват много летни игри, някои от които не се знае от къде точно са дошли, а други вие си измисляте сами. Днес ще ви представим две страхотни летни игри, които руските деца обожават и играят навсякъде. През цялото лято, навсякъде из Русия можете да видите деца играещи на:



"Мак и роза" – това е модерен вариант на всеизвестната криеница. Подходяща е най-вече за деца над 7 години, но разбира се и по-малките могат да бъдат включили във вашата игра. За да стане играта интересна е добре да сте повече от шестима и трябва да си намерите и водещ. Той определя територията за игра, а също отсъжда и решава и възникналите евентуални спорове по време на играта. Но не си мислете, че водещият или "макът" прави само това, той и брои. Така че трябва да си избере и място, например да се облегне на дърво, да закрие очите си и да брои до 30, докато останалите, "розите" се скрият. След като свърши броенето макът започва да търси останалите. Веднага след като види къде някои се е скрил, той бързо отива до мястото, което е определено за броене и казва: "Чук, чук, разбрах къде е... (името на играча). Тя се крие (къде))! Ах, тази роза!". Играта продължава така, докато водещият не намери всички деца.
Ако играта ви е харесала и искате да продължи, след това водещ става, този който е намерен последен и всичко започва пак.



Другата интересна игра се нарича "Али Баба", като за нея ще ви трябват поне 20 желаещи. Разделяте се на два отбора с равен брой играчи. След децата това двата отбора трябва да се наредят един до друг, всеки да хване съотборника си за ръка и да застанете един отбор срещу друг на разстояние около 2 метра. Преди това, по начин, който изберете вие, решавате кой отбор да започне пръв. Забравихме да споменем, че всеки отбор трябва да си има говорител. След като сте определили, кой отбор да е пръв, неговият говорител казва: "Али Баба, трябва ни слуга! Нека това да бъде (име на дете от другия отбор)!". Чуят името си пуска съотборниците си и трябва се опита да премине през редицата на другия отбор. Ако не успее за 3 минути, то той остава там, а ако успее, то си избира един човек, който да отиде в неговия отбор. Победител е този отбор, който остави другия само с един участник.

Ако все пак тези игри не са ви харесали чак толкова, опитайте класическите – волейбол, футбол или баскетбол. :-)

Снимки: freeimages.com



Коментари
3 коментара

Вяра Иванова, 9 г.,

Публикувано на 11.06.2015

Игрите са много тъпи.

Палома Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 10.10.2015

яки са особено втората

Палома Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 10.10.2015

да вече осъзнах че са тьпи

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град