интересно

Начало | интересно | Най-бързият робот-котка вече тича самостоятелно

Най-бързият робот-котка вече тича самостоятелно

Аз детето | 2013-10-08

Най-бързият робот-котка вече тича самостоятелно

Новина изляза като от фантастичен филм бързо се разспространи в целия свят. Тя е свързана с роботи. Американската компания "Бостън Дайнамикс" разработи много бърз и силен робот. Той е способен да тича с над 25 километра в час. Роботът е кръстен с интересното име "Дива котка", защото механизмът за движение, както и формата му са взети точно от котките. Разработен по програма на агенцията на Пентагона за авангардни отбранителни проекти.

"Дива котка", както и други подобни роботи са предназначени за военни цели, като основната функция, за която са разработени е  да пренасят тежки товари, като оръжия, муниции, оборудване и други.
Съществуването на робота е известно още от миналата година, но чак сега е направена публична демонстрация на способностите му, които можете да видите във видеото под текста.

От фирмата разработчик на робота все още не искат да разкриват какви бъдещи планове имат за развитието му, но хората по света вече се опасяват, че един усъвършенстван робот за нуждите на полицията може в обозримо бъдеще да преследва хора по улицата.

"Дива котка" е "роднина" на друг известен робот на същата компания – Cheetah. Той е по-бърз, но е по-малък и не може да се движи самостоятелно. Миналата година по време на лабораторни изпитания той разви скорост от над 45.5 км/ч.
 



Коментари
1 коментар

тина лазарова, 9 г.,

Публикувано на 06.05.2015

този робот котка е велик !!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град