България

Начало | България | Моето родно място – Ахелой

Моето родно място – Ахелой

Сияна, 8 г., Ахелой | 2006-07-20

Често задавах въпросът на мама и тате дали Ахелой е известно село и дали много хора знаят за него. Причината е, че едно от любимите неща на нашето семейство е да пътуваме по историческите места на прекрасната ни родина.

Много се зарадвах, когато мама ми обясни, че Ахелой е известно не само с това, че се намира на морето и много хора прекарват тук лятната си почивка. Сега вече знам, че за моето родно място пише във всички учебници по българска история, защото тук край река Ахелой се е провела една от най-великите битки в българската история - битката през 917 година между войската на цар Симеон и византийците.

От доста време се говори, че трябва да се направи паметник в чест на тази битка, но дълго време проекта се бавеше. Най-после край селото ни бе направена първата копка и започна изграждането на историческа крепост, която ще бъде точно копие на старите български крепости. В нея ще има църква, а така също ще се направят ателиета за стари български занаяти.

С нетърпение очаквам момента,когато проекта ще бъде завършен. Cигурна съм, че на много хора ще е приятно и интересно да го посетят.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град