фокуси

Начало | фокуси | Любимият фокус на професионалистите: изчезващата монета

Любимият фокус на професионалистите: изчезващата монета

Аз детето | 2018-03-28

Любимият фокус на професионалистите: изчезващата монета

Малки вълшебници и магьосници, готови ли сте? Представяме ви един лесен фокус, който да опитате сами. При това той идва директно от Лас Вегас, мястото на вечните партита, казина и фокусници. Точно така, възрастните свързват този град с парите и хазарта, но там изнасят представления и едни от най-добрите фокусници в света. Така че сега и вие ще можете да направите един от най-любимите им. Фокусите с изчезващи предмети са забавни и обичани от всички. При това са далеч по-лесни, отколкото си мислите. Поне тези с малки предмети, за да накараш човек или цяла сграда да изчезне ти трябва повече опит, пространство и няколко специални приспособления, но за една монета ще ви трябват просто чаша, лист цветна хартия и кърпа и ефектът няма да е по-малко впечатляващ. Готови ли сте да приложите умопомрачителната си магия?

Тогава четете внимателно! Надяваме се разбирате, че монетата в действителност няма как да изчезне, но можете така добре да я скриете, че е малко вероятно някой да познае как е станало и за тях наистина ще е изчезнала. За целта ще ви трябва прозрачна чаша. Най-хубаво ще е ако имате от тези по-изисканите със столче. С тях фокусът изглежда малко по-ефектен, но и с обикновена водна чаша ще се получи, стига да е прозрачна. За фокуса освен споменатите вече неща... Четохте внимателно, нали? Ще ви трябват и молив, ножица и тиксо.

Цялата „магия“ се крие в това, че благодарение на един цветен лист залепен върху отвора на чашата и един със същия цвят поставен на масата ще изглежда, че монетата е изчезнала, а тя ще си е там. Колкото до кърпата – тя е просто за допълнителен ефект. Вече сигурно се досещате накъде отиваме. Сложете чашата върху цветния лист хартия с отвора нагоре и го очертайте с молив. После внимателно изрежете – много е важно кръгчето да е точно колкото отвора. След това сгънете листа на две и изрежете частта с дупката. Целта е да не се вижда, че има дупка, иначе всеки ще се досети как става фокусът. Този лист ще ви трябва за по-късно. Сега внимателно залепете кръгчето върху отвора на чашата с малко тиксо. То не би трябвало да се забелязва лесно, но не прекалявайте с него. Разбира се трябва да е прозрачно.

Това е, сега сте готови за фокуса! Ако искате го упражнете един-два пъти, но сме убедени, че и без упражнения ще се получи. Сложете частта от листа без дупка на маса или друга равна повърхност. От едната му страна поставете чашата, а от другата монетата. След това обяснете, че ще накарате монетата да изчезне. С помощта на кърпата внимателно хванете чашата и я поставете точно върху монетата. След това кажете някое магическо заклинание и направете няколко движения за повече ефект. Махнете кърпата и... Ха, наистина монетата я няма!

Можете да „появите“ монетата по същия начин: покривате чашата с кърпата и я местите от другата страна. Каква магия, нали? А всичко опира до едно кръгче и едно листче със същия цвят! Това е той, чудният свят на фокусите!

С монета можете да направите и още няколко интересни фокуса:
Призрачната монета
Книгата, от която падат монети
Колко си силен само... Виж, можеш да огънеш монета!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град