любопитно

Начало | любопитно | Лятно приключение в Австрийските Алпи

Лятно приключение в Австрийските Алпи

Ангел Захариев | 2015-08-17

Лятно приключение в Австрийските Алпи

През месец юли бях за две седмици в Австрийските Aлпи на летен лагер. Децата в лагера  бяха от различни държави, но помежду си се разбирахме с думи или знаци и най-вече, защото играехме много забавни игри.

Всеки ден преживявах различни приключения - например направих сал и плувах с него в едно езеро, стрелях с лък, катерих се по високи дървета.

Най-незабравимото приключение обаче, което няма да забравя е посещението ми в един рудник заедно с децата от България и Румъния. Преди да влезем в рудника, всяко дете получи каска за главата. След това се качихме на влак, който влезе в дълъг и тъмен тунел и ни закара до мината. Влакът спря и ние тръгнахме в коридор, който ни отведе в зала, която излеждаше като пещера. Една служителка ни разказа историята на мината. Последва нова зала, където трябваше да скочим върху една платформа. Чу се силен тътен, гърмеж и изведнъж стената пред нас се срути. Залата се разтресе. Нашата учителка ни успокои, че няма нищо страшно, а това са само фоерверки, но аз не можех да й повярвам – бях твърде много уплашен.

Както на всеки лагер си правехме „номера“ по стаите, като си мокрехме хавлиите и си разменяхме дрехите по куфарите. Без тези шеги лагерите няма да са толкова запомнящи се.

За съжаление хубавите дни не продължават безкрайно. Лагерът свърши и се прибрах в България. Научих и преживях много, но най-важното - спечелих нови верни приятели. С нетърпение очаквам следващия лагер и нови вълнуващи преживявания!

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град