зоокът

Начало | зоокът | Куче отказа да се спаси от пожар, за да охранява 8 козички

Куче отказа да се спаси от пожар, за да охранява 8 козички

Аз детето | 2017-10-24

Куче отказа да се спаси от пожар, за да охранява 8 козички

Героят в тази история няма суперсили и не носи костюм, но със сигурност и Батман, и Супермен биха му се поклонили и биха го поздравили за смелостта. Той се казва Один и е пиренейско планинско куче. Доскоро Один и стопаните му живеели в козеферма в Калифорния. Но след страшната суша започнал и сезонът на горските пожари, които унищожавали всичко наистина бързо. По-бързо, отколкото хората успявали да угасят. Така накрая пламъците стигнали и до козефермата. Семейството имало на разположение само няколко минути, за да се евакуира и колкото и да подканяли Один да тръгне с тях той отказвал. Отчаяни те нямали друг избор освен да го оставят и да се надяват да оцелее.

Оказало се, че кучето отказвало да напусне къщата без козичките, за които е помагало да бъдат хранени с биберон. Козевъдът Роланд Хендъл разказва, че в 23 ч. видели пожара в края на долината, а само след 20 минути пламъците вече захапали козефермата. Семейство Хендъл бързо нахвърляли в камион каквото могли от къщи и домашните животни, но яретата избягали в другата част на фермата. Один бил с тях. Кучето рядко се отдалечавало от своите пораснали ярета. Плачейки, хората отпътували. Те били сигурни, че кучето и козите са обречени, тъй като пожарът бил огромен.

Но когато на другия ден семейството се върнало, направо не повярвали на очите си. На пепелището ги посрещнал Один – с малко изгоряла козина, но водел със себе си всички козички. Само той знае как е успял да спаси не само себе си, но и другите животни, но го е направил! Сега на преживелите пожара – хора, кози, Один, им предстои да измислят как да преживеят предстоящата зима. Но семейство Хендъл са оптимисти, тъй като пред очите им е Один – пример за това, че ако искаш нещо можеш да го направиш, стига да се бориш!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град