сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиви каменни калинки

Красиви каменни калинки

Аз детето | 2018-06-12

Красиви каменни калинки

Знаете какво правят археолозите, нали? Това са тези хора, които изучават древните човешки култури като най-често правят разкопки и намират какви ли не интересни каменни неща. А искате ли и вие като истински археолози да имате свои собствени каменни животни, с които да се хвалите на приятелите си? Пък и кой знае, може това да са първите ви каменни животни, които ще ви понесат към шеметна археологическа кариера.

За тези животни ще ви трябват:

  • различни видове камъни
  • темперни бои
  • четка
  • хартия или стар вестник или списание


Това е всичко, ако сте си набавили тези материали, можете да започнете да творите.

Първо разгледайте всички камъни, които сте намерили и преценете кой за кое животно ще подхожда. Ние намерихме само един подходящ камък, който много ни заприлича на калинка. Това беше чудесно, защото много обичаме калинките. После намерихме още такива камъни и си направихме цял куп калинки, но вие можете да измислите и друго животинче. И така...

Първо измийте добре камъка със сапун и вода. След това постелете хартията или стария вестник върху масата ви за работа. Отгоре сложете камъка и го оставете да изсъхне добре. След това нарисувайте върху него най-характерните неща за вашето животно. В случая с калинките ние направихме следното. Оцветихме горната част на камъка в черно, това е лицето на калинката. Изчакахме да изсъхне и с бяло и черно и нарисувахме две красиви очи. След това оцветихме останалата част в яркочервено и отново изчакахме да изсъхне малко. Върху червеното направихме характерните за калинката черни точки и разделихме камъка по средата с една черна линия, за да обособим крилата на калинката. Оставихме така нашето произведение и докато съхнеше направихме още калинки. А вие какво животно избрахте? Добре ли го нарисувахте? Ако е така, оставете го да изсъхне и след това ако мама разреши за по-хубав ефект го боядисайте с безцветен лак.

Красиво е, нали? Така можете да си направите цял археологически кът с различни вкаменени животни.



Коментари
1 коментар

:) , , , 10 г.,

Публикувано на 19.04.2015

До редакцията: Може ли да направите тест с който две приятелки да се питат въпроси и после да видят до колко се познават или дали наистина са приятелки според този тест??? МОЛЯ ВИ!!!

От редакцията: Здравей, благодарим за интересната идея, ще направим такъв.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град