сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиви екзотични цветя за украса на великденската трапеза

Красиви екзотични цветя за украса на великденската трапеза

Аз детето | 2022-04-11

Красиви екзотични цветя за украса на великденската трапеза

Великден вече е почти тук – един от най-светлите християнски празници. Всеки знае, че традициите повеляват на трапезата да присъстват красиво боядисани яйца и вкусен пухкав козунак. Всъщност освен християнски, Великден е и кулинарен празник. На този ден се хапват все вкуснотии и най-хубавото е, че всяко семейство оставя за малко забързаното си ежедневие и задачи и всички сядат на богатата и красиво украсена трапеза, за да се насладят спокойно на хубавата храна и компанията си. Затова всичко на този празник трябва да е приготвено с много любов и внимание. Сигурно сте чували, че човек се храни не само с устата, но и с очите. Ето защо ви предлагаме да направите тези красиви екзотични цветя, с които да украсите и придадете на великденската трапеза незабравим пролетно-празничен дух.

Ще са ви необходими:

  • няколко картона в светли цветове – оранжево, червено, зелено, жълто, лилаво
  • хартия за опаковане на подаръци, но разбира се не такава с Мечо Пух например, а някоя синя или жълта с фигури
  • лепило
  • ножица
  • лист хартия
  • молив
  • зелени пухкави лулички, ако ви се намират
  • ваза
  • стари вестници

Как се изработват:

Доста е забавно, така че можете да включите цялото семейство в украсата на празничната маса. Първото, което трябва да направите е да си нарисувате шаблон с молива върху един лист хартия. Можете да нарисувате някое сложно цвете или пък най-простото, както виждате на картинката. Пак ще се получи супер ефектно. След това го изрежете и очертайте на картоните. За всяко цвете ще ви трябва по един голям квадрат картон, така че ако е необходимо изрежете и тях на квадрати. След това слагате шаблона и внимателно с молив очертавате. Така правите с всеки картон и после пак изрязвате. Но това не е цялото рязане. За всеки картон ще трябва и същото цвете от подаръчната хартия, но в малко по-малък размер. Така че просто изрежете шаблона и го направете по-малък. След това вече знаете, пак очертавате по-малкия шаблон и пак режете.

След като сте приключили с голямото рязане, идва ред и на лепенето. Намазвате добре с лепило, най-добре ако имате сухо, което е като червило, то не цапа толкова и е идеално за хартия. Намазвате хубаво картоните и залепвате върху тях шарените цветя от подаръчната хартия. Тук идва и моментът, в който можете да помолите да ви асистират, но можете да го направите и сами. Сгъвате така издокараното цвете като конус, така че шарената хартия да се пада вътре в конуса и залепяте там където се съединяват ръбовете. След това с молива внимателно „накъдряте“ цветето. Лесно е! Навивате здраво за молива онези щръкнали краища и след това ги пускате. За разкош можете да направите и стебло от зелена пухкава луличка, но дори и да нямате, това няма да ги направи по-малко красиви.

Взимате най-красивата ваза която имате. Пълните я със смачкани на топка стари вестници и отгоре нареждате екзотичните цветя. Най-хубавото е, че те няма да увехнат и ще останат като идеална украса за стаята или кухнята. Можете да направите такива и като допълнение към подарък на приятелка или роднина. Стават за всеки повод – красиви и свежи са!

Още идеи за Великден можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град