малък готвач

Начало | малък готвач | Кексчени омлети

Кексчени омлети

Аз детето | 2016-03-14

Кексчени омлети

Приготвя се и се яде навсякъде по света, но малко хора знаят, че омлетът е френско ястие, което най-често бива ядено на закуска. Омлетът е толкова популярен, защото се приготвя бързо и лесно, а е вкусен и хранителен. Разбира се всеки, всяко дете, знае как се приготвя омлет, затова ние няма да ви казваме точно това, ще ви покажем малко по-различен омлет, но също толкова вкусен. Особено подходящ е за закуска преди училище, когато ви трябва нещо бързо, хубаво и хранително. Това наше предложение съдържа почти всички важни за младите хора хранителни съставки, а освен това можете да го разнообразявате всеки ден, но пак да си остава същата основна идея – просто добавяйте различни продукти по ваш вкус. А сега ето и нашата основа.

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • шепа нарязана на кубчета шунка
  • 3 стръка зелен лук, също ги нарежете или по-добре накъсайте на малки парчета
  • 1 червена чушка, ако не обичате чушки, може да ги заместите с домати, сирене или любимия си зеленчук
  • 4 парчета кашкавал
  • сол
  • черен пипер

Ще ви трябват и още:

  • силиконова форма за кексчета
  • купа
  • лъжица

Как се приготвя:
Пуснете фурната на 200 градуса. Много е важно ако все още не можете сами да работите с нея, някой да ви помогне. Докато се нагрява, вие счупете яйцата в купата и ги разбийте. Добавете малко сол и черен пипер и разбийте още, докато се получат едни хубаво разбити яйца и ги оставете настрана. Във формата за мъфини сложете малко шунка, малко зелен лук и малко червена чушка или друго, което сте избрали. След това с помощта на лъжицата допълнете формата с разбити яйца. Най-отгоре сложете едно парче кашкавал. Ако можете пък да настържете малко, ще се получи още по-хубаво.

След това са готови за печене, пекат се за около 18-20 минути. След което изключвате фурната и ги оставете вътре за половин час, за да изстинат и да не ги вадите много горещи. Това е всичко, вече имате вкусни и полезни омлетени кексчета или кексчени омлети.

Както споменахме, те стават за почти всекидневна закуска, защото можете да ги разнообразявате и с други съставки – сирене и други зеленчуци по ваш вкус. Е, разбира се понякога и някоя палачинка или сандвич също не би било зле!

Опитайте още:
Печени яйца с шунка за вкусна закуска
Яйчени лодки
Пухкав испански омлет



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град