спорт

Начало | спорт | Какво да спортуваме през зимата? 4 интересни предложения от нас!

Какво да спортуваме през зимата? 4 интересни предложения от нас!

Аз детето | 2019-12-17

Какво да спортуваме през зимата? 4 интересни предложения от нас!

Спортът е важен, спортът е забавен, спортът е полезен и всъщност е доста интересен! Хващаме се на бас, че повечето от вас отдавна са разбрали това и обичат да спортуват, дори и да не са записани на някакви специални тренировки, определено отделят време да излязат навън с приятели да тичат, да играят федербал, волейбол, футбол или нещо друго. Но какво правите през зимата? Дори и да няма сняг със сигурност е доста студено за един мач, пък и с всички тези топли дрехи е малко трудно да се тича! Това обаче не означава, че трябва да се застоите на дивана и да не се движите изобщо. Има много интересни спортове, които са подходящи за закрито помещение и студено време. Сега ще ви дадем и нашите 4 предложения, които да опитате и които сме сигурни, че ще ви харесат, а нищо чудно точно едно от тях да се превърне и в любимото ви хоби!

Йога

Йогата е древно учение и цяла философия към живота. Според интересите на практикуващите има най-различни течения, а с изключително благотворното си свойство върху организма, смятаме, че е много подходяща и за деца. Йогата въздейства добре на цялото тяло, а също така и на концентрацията и дори ще ви помогне да запомняте по-бързо уроците. Много деца смятат, че йогата е спорт само за възрастни, защото в нея не се тича и няма бързо движение, но това изобщо не е така. Да заемеш определена поза по определен начин, който много малко хора могат е интересно за научаване, пък и си представете как ще ви гледат другите. Да не говорим, че ако вземете и приятел със себе си и тренирате заедно ще е наистина забавно, защото всичко е забавно, когато го споделиш с някой друг.

Танци

Надяваме се, че няма смисъл да ви убеждаваме колко готино е да танцуваш. Забавляваш се, докато се раздвижваш и дори не усещаш колко много тренираш мускулите си всъщност. Затова защо не танцувате – можете да го правите вкъщи на любимата си музика или пък да се запишете на някой курс по определен вид танци. Те са толкова много видове, че няма как да не ви хареса поне един. Да не говорим, че в повечето читалища има дори безплатни курсове по български народни танци, защо не опитате с тях? Те са по-интересни отколкото си мислите!

Плуване

Всички обичат да плуват, дори и тези, които не могат да плуват. :) Сигурно сте чували, че плуването развива цялото тяло и това изобщо не е шега. Напълно доказано е! За забавната част пак няма да говорим, защото със сигурност ви е ясно, а пък в днешно време басейни на закрито с приятна топла вода – колкото искаш! Със сигурност има и във вашето училище или детска градина така че защо не проверите още днес...

Тенис на маса

Тенисът на маса е интересен и лесен, така че може да го опита всеки, дори и тези от вас, които не спортуват редовно. С приятел или пък с член на семейството – днес има много зали с маси, които не взимат голяма такса. Има нещо наистина впечатляващо и интересно в това да удряш топчето с хилката и да спазваш правилата. Може и да ви изглежда, че тенисът на маса не е никакъв спорт и почти не се движиш, но така смятат само тези, които не са опитали. Така че опитайте и гарантираме, че това няма да е последният път!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град