зоокът

Начало | зоокът | Как да дресираш кученце, своето кученце

Как да дресираш кученце, своето кученце

Аз детето | 2017-10-20

Как да дресираш кученце, своето кученце

Помните ли кой е Хълцук Кръвожадни Херингски Трети, любим наш герой, който несъмнено се харесва и на много от вас. Все пак кой би посмял да забрави страховития майстор на шпагата, най-великият викингски герой съществувал някога и най-важното разговарящият и дресиращият дракони. Направо му се възхищаваме! Но знаете ли възхищаваме се и на всички вас, които имате кучета, защото да имаш малко кученце е не по-малко страшно и сложно от това да имаш дракон. Затова сега специално за вас предоставяме три лесни съвета за това, как да тренираш своето куче направо дошли от Хълцук Кръвожадни Херингски Трети!

Да си собственик на кученце не е никак лесно, защото освен всичко друго трябва да го научиш и как да се държи. Тук не говорим за уроци по скачане през обръч, танци или други номера, а съвсем обикновени неща, които вие сте научили от родителите си за това как трябва да се държиш в обществото. Така и кученцата трябва да научат определени правила, които да спазват. И както казахме тъй като много приличат на дракони, понякога е трудно да се справиш без няколко добри съвета!

Домашно обучение

Сигурно знаете, че когато получите така желаното съвсем малко кученце не трябва да го извеждате навън поне няколко дни докато свикне и получи необходимите ваксини. Да, но въпреки това то ще има естествени нужди, които трябва да свърши някъде. Да не говорим, че ако не го научите, че тези нужди ще трябва да върши само навън ще изцапа цялата къща с... сещате се с какво. Затова направете следното: в банята или коридора или пък двора (ако имате такъв) отделете малко пространство, което ще е специалната тоалетна за новия ви любимец. Първите няколко дни внимателно следете вашия нов приятел. Обикновено, когато започне да души наоколо това означава, че трябва да свърши „работата си“. Тогава бързо го пренесете или го примамете до тази специална зона. След като всичко приключи го възнаградете с лакомство или кратка игра. Само след няколко дни кученцето вече ще знае, че тези неща не бива да се вършат навсякъде. А един път като започнете да го извеждате навън ще разбере, че това е мястото.

Без хапане

Ясно е, че кученцата обичат игрите с хапане и много често стопаните им ги насърчават в тях, защото мислят, че е сладко. Но когато кученцето пораства същото се случва и с неговите зъби, които хич не са толкова сладки накрая. И ако то не е научено, че не може да хапе всичко живо ще има големи проблеми. Затова, когато си играете с новия си домашен любимец и той започне да хапе му кажете „не“ с нисък, спокоен, но строг глас и повтаряйте това, докато не спре да хапе. Ако е необходимо можете дори да прекратите играта докато не се успокои. В действителност най-добрият начин да научите малко кученце, че не бива да прави това е просто да го пренебрегнете за 5-10 минутки. За малките кученца най-лошото е да изгубят вашето внимание, но сами разбирате, че не бива да оставяте кучето си да знае, че може да хапе всичко, което му харесва.

„Ела тук“

Това е най-важната команда, на която трябва да научите вашия любимец. Дори и да не знае никакви други, тази може да спаси живота му, особено когато малкият любопитко се разхожда навън и иска да види и подуши всичко наоколо. Когато видите, че кученцето се отдалечава прекалено много от вас му кажете „ела тук“ отново със спокоен, но строг глас. Ако то изпълни командата, не забравяйте и да го наградите. Винаги, когато направи нещо правилно трябва да го награждавате с лакомство или погалване и похвала. Така се възпитава доброто поведение. Най-важното е никога да не порицавате кучето си, когато се върне при вас, дори и да не е съвсем правилно. То трябва да свърже командата „ела тук“ само с хубави неща. Сами се досещате, че тя е наистина полезна и ще ви спести много беди по-натам във вашето приятелство.

Вижте още интересни неща за най-добрия приятел на човека:
Могат ли кучетата да се усмихват?
Плодовете, които са строго разрешени за вашето куче
Вкусни лакомства за щастливо куче
Четири изненадващи действия, с които кучето казва „Обичам те!“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град