игри за навън

Начало | игри за навън | Изпитайте мама и татко с играта „Познай листото!“

Изпитайте мама и татко с играта „Познай листото!“

Аз детето | 2019-11-05

Изпитайте мама и татко с играта „Познай листото!“

Знаем че многократно сме ви повтаряли, че есента е прекрасна, но за хората с въображение и за тези, които могат да видят малките неща и да се радват на света тя е такава. Есенните листа винаги донасят едно интересно ведро и шарено настроение, каквито са и те самите. Вдъхновяват за какво ли не – за стихчета посветени на тях, за рисунки, за изработка на различни есенни сръчнотии, че дори и за игри. Играта, която сега ще ви предложим естествено може да стане с всякакви листа, но със есенни е някак си по-забавно и няма да ги откъсваме директно от дърветата. Не че това е голяма работа, но някак си така усещаме, че не им вредим, за да сме щастливи ние.

Всяко дете знае, че родителите му са най-умните хора на света и знаят толкова много неща, но искате ли да ги изпитате? Най-вероятно вие сте по-умни от тях и можете да го докажете чрез тази забавна игра. Разбира се тя не е само за родители, можете да я играете и с приятели или по-големите си братя и сестри, баби и дядовци, дори извънземни ако ви се намират такива или домашния любимец, стига да му е интересно. Макар че той няма да ви отговаря така добре. Играта е лесна, за нея не трябва почти нищо, но сме сигурни, че ще прекарате поне един забавен час, а защо не и повече?

За играта ви трябват само няколко или повече есенни листа, колкото вие решите, но да са от различни дървета, молив и лист хартия. Трябва да направите следното: слагате всяко едно листо върху хартията и го очертавате. След това можете да си запазите листата, за да си направите нещо интересно от тях или пък да ги оставите някъде навън, за да може и друг да им се порадва. След това отивате при мама, баба, дядо или приятеля си и ги питате кое листо от какво дърво е. Разбира се, ще е хубаво преди това и вие самите да проучите, за да знаете. Това е всичко. Изпитайте ги, за да видим какво ще правят и колко знаят.

Ако пък искате да ви е по-интересно, може и вие и приятелите ви да съберете листа и всеки да си има по един лист хартия с очертания на есенни листа и след това да си направите едно състезание кой ще познае повече листа, кой ще сгреши най-малко.

Можете дори да си направите още нещо по-интересно, ако сте повече деца – да се разделите на два отбора и така да се състезавате едни срещу други, а защо не дори и не само да казвате кое е това дърво, но и какво знаете за него – ражда ли нещо, какво ражда, колко високо може да стане... И който отбор каже повече факти – взима победата.

Ако пък нямате толкова време за подготовка можете просто разхождайки се да им показвате различни листа и да ги питате от кое дърво са. Играта е една, а забавленията много, само с малко въображение!

„Познай листото!“ е интересна и забавна игра от която всеки може да научи нещо ново.

Вижте още:
Свещник от есенни листа
Да рисуваш върху есенни листа: красиво и оригинално
През есента е време за веселба, затова скачайте в есенни листа!
Картина с есенни листа



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град