Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Изключителни филми, които да гледаме с баба и дядо

Изключителни филми, които да гледаме с баба и дядо

Аз детето | 2016-12-14

Изключителни филми, които да гледаме с баба и дядо

За любовта на бабите и дядовците към техните внуци често се казва, че е най-вълшебната любов от всички – тя е безгранична и безусловна. Всеки знае, че баба и дядо, както и внук се обича по съвсем друг начин и на съвсем ново ниво. Прекараното време с баба е най-хубавото на света. Тя готви най-сладките и ароматни ястия, тя ни казва неща, които родителите никога не биха ни казали и с нея можем да споделим всичките си тайни. Баба намира време да ни покаже всичко онова, което мама не успява и да отговори на всеки наш въпрос, колкото и странен да е той. Дядо пък разказва най-невероятните истории и измисля най-забавните игри на света! Това няма кой да го отрече. Знаете ли обаче, че дори гледането на филмчета в компанията на баба и дядо е много весело. Много е приятно да се отпуснете заедно с тях и да изгледате любимото си филмче или пък някое, което планирате от месеци но все не ви остава време за него. Предвид идващите празници и почивни дни ви предлагаме нашите най-любими филми, които сме сигурни, че ще се харесат и на вашите баби и дядовци и ще им е много приятно да споделите веселието с тях, а те ще бъдат горди да ви обяснят поуките от всеки от тях!

„Отвътре навън“

Райли е обикновено 11-годишно момиче и както на всеки от нас, поведението ѝ се определя от петте основни емоции: радост, тъга, страх, гняв и отвращение. Тези емоции си живеят спокойно в главата ѝ и си вършат работата, докато един ден семейството на Райли се мести в огромен и оживен метрополис. Тогава съзнанието на момичето и нейните емоции доста се объркват и всяка си мисли, че знае точно как е най-добре Райли да постъпи. Всичко започва с едно копче. И една свръхработлива, неизтощима, всеотдайна, завладяваща и заразяваща Радост. Пред очите на първата емоция, появила се в „главнокомандването“ на момиченцето Райли, се оформя първият прекрасен спомен и постепенно ни се разкрива чудната, направо магична фабрика за спомени, сънища и въображение, която действа безотказно у всеки от нас. Основните спомени създават най-важните „острови“ в съзнанието – на семейството, на забавленията, на честността, на приятелството, а постепенно на помощ в управлението на вътрешния космос се включват още четирима „главни“ герои-емоции – Тъга, Отврат, Страх и Бяс лют. Всички емоции от „главнокомандването“ са объркани, макар и да не си го признават. А това не е никак добре, защото им предстоят първи ден в новото училище, изпитания на ледената пързалка с любимия хокей и разни други проблеми, които се случват с Райли най-вече защото Тъга не може да се стърпи да не бърника из спомените и по нещастно стечение на обстоятелствата тя и Радост изведнъж се оказват в лабиринта на дълготрайната памет, далеч от „главнокомандването“.

И можете да бъдете сигурни – приключенията из увеселителния парк на въображението, в студиата за създаване на сънища, слизането в тъмницата на подсъзнанието и пропастта на забвението са увлекателни, поучителни и ще ви карат да мислите и да се смеете, заедно с любимите ви възрастни хора.

„Замръзналото кралство“

Всеки ще се съгласи, че няма по-интересно и музикално филмче, което да е по-добро от това през последните години. И дори вече да сте го гледали, това не пречи да го гледате отново и да се посмеете на забавния снежен човек Олаф и да се вълнувате какво ще стане с Ана и Елза. Филмът докосва всеки – и децата, и възрастните, със затрогващата история на красивата Анна, която се впуска в опасно приключение, за да върне любовта на сестра си Елза, надарена с необикновения талант да замразява всичко около себе си. Заедно с опърничавия планинец Кристоф, бъбривия снежен човек Олаф и добродушния елен Свен, Анна се отправя на дълго пътешествие, в което ще открие много повече от това, което търси. Много смях, куп чудати същества и една шейна неловки моменти придружават четиримата приятели по пътя към замъка на снежната кралица, превърнала кралство Арендел в ледено блокче. Песните, които пък слушаме през целия филм са прекрасни и сме сигурни, че биха се харесали дори и на баба и дядо.

Накрая можете даже и да ги изпитате, като им зададете въпроса от чии приказки е вдъхновен филмът. Подсказваме: първото му име започва с буквата „Х“, а последното му започва с „Андерс...“ и завършва на „ен“. ;-)

„Кубо и пътят на самурая“

Всеки обича историите и приключенията из далечни земи, на колкото и години да е, а „Кубо и пътят на самурая“ са пълни с тях. Талантливият и добросърдечен Кубо живее скромно с майка си далеч от другите хора и изкарва прехраната си, като разказва приказни истории на хората в близкото село. Спокойният им привидно живот скоро е разрушен, когато той случайно призовава духа на миналото, който се спуска от небесата със силата на ураган, за да донесе вековно отмъщение. Принуден да потърси убежище другаде, Кубо, с подкрепата на Маймуна и Бръмбар, поема на вълнуваща мисия да спаси семейството си и да разгадае мита за баща си – най-великия самурай на всички времена. С помощта на неговия шамисен – магически музикален инструмент – Кубо повежда битка срещу богове и чудовища, сред които са отмъстителният Бог на Луната и дъщерите му – злите близначки, за да разкрие тайната на своя род и да изпълни героичната си съдба.

„Ърнест и Селестина“

Този филм не е така известен като останалите, но ви казваме – страхотен е и може да трогне всеки. Нали знаете, че всяко приятелство започва с малка стъпка. Така и тук, тя е малка мишка, а той огромен мечок. Тя е още дете, а той възрастен. Двамата живеят в различни светове: тя в малък мишешки свят, той в огромна гора. Но приятелството е като магията неочаквано и вълшебно. Филмът е страхотен, защото е създаден в стила на старите анимационни филмчета, когато всичко се правеше и рисуваше на ръка, което несъмнено ще пробуди у баба и дядо приятни спомени, а вас доста ще заинтригува. Героите пък са повече от приятни, всеки ще се влюби в странното весело поведение на малката мишка Селестина и тромавия мечок Ърнест, а възрастните ще видят и историята зад това, как не трябва да обръщаш внимание на предразсъдъците, докато търсиш щастието. Накрая ще има и много какво да си говорите и да обсъждате филма!

„Легенда за първия кукер“

В тези предложения няма как да не попадне и тази невероятна българска анимация. Вярно, филмът е късометражен, но това изобщо не означава, че не е страшно добър. Легендите разказват, че преди стотици години нямало кукери. Земите били заселени съвсем отскоро, а няколко ковачи и техните семейства решили да изградят село навътре в планината, по-близо до така необходимите им железни залежи и скъпоценни метали. Те основали Кукерово, което тогава било малко селце, схлупено на върха на висока скала. Още първата зима обаче били изправени пред непреодолими изпитания – селото било обгърнато от постоянни снежни бури, а факлите и огньовете не можели да прогонят мрака и студа...

Сценарият е адаптация на няколко легенди, свързани с образа на чумата и победата на хората над нея, както и с елементи от ковашкия фолклор. В продължение на пет месеца по филма работят 28 души от България, Италия, Ирландия, Германия, Кипър и САЩ. Музиката е на младия композитор Георги Стрезов, а в записването ѝ участва оркестър от над 40 души. За основа на текста на самодивската песен е използвана народна песен от бургаския регион, предоставена от консултанта на проекта доц. д-р Вихра Баева.

Остава само да ви пожелаем приятно гледане!

Снимки: buzzfeed.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град