фокуси

Начало | фокуси | Интересен и лесен трик за разбъркване на карти

Интересен и лесен трик за разбъркване на карти

Аз детето | 2017-01-09

Интересен и лесен трик за разбъркване на карти

Предполагаме, че всеки от вас, чието хоби са фокусите знае, че най-популярните фокуси са тези с карти. От обикновеното отгатване на коя карта е познал някой до други доста впечатляващи трикове. Може би не знаете това, но картите са един от задължителните „инструменти“ на всеки фокусник. Независимо дали работи в цирка, прави фокуси на детски партита за рожден ден или пък има собствено магическо шоу на някоя огромна сцена. Всеки, който иска да прави фокуси трябва да знае поне два трика с карти – това съветват всички известни фокусници. Понякога трябва да разсееш публиката, за да се получи по-голямата ти магия и какъв по-добър начин от един лесен и бърз трик с карти. Или пък, когато някой зрелищен фокус не ти се получи съвсем добре, можеш просто да покажеш на хората един интересен фокус с карти и те да останат доволни от теб в крайна сметка. Това наистина се е случвало. Много от най-известните фокусници признават, че така са се спасявали от провал не един или два пъти. Така че сега представяме и на вас най-лесния трик за разбъркване на карти, взет директно от професионалистите.

Този вид разбъркване на карти се счита за най-лесния и съответно за най-добрия за начинаещи, като в същото време изглежда и доста магически. Ето ги и точните инструкции:

Хванете картите за игра с дясната си ръка, така че лицата на картите да са обърнати към дланта ви. След това хванете част от тестето, долната с палеца, а горната с показалеца. Протегнете лявата си ръка и с помощта на палеца издърпвайте всяка карта в нея. За по-лесно си представете рачешки щипки, които захващат една или повече карти в лявата ви ръка, които да остават там. Това е всичко, но имайте предвид, че колкото и просто да изглежда, изисква усъвършенстване, защото магическият ефект се вижда чак когато го правите много, ама много бързо.

Това може да изглежда като нещо съвсем обикновено и дори ненужно, но е важна основа за всеки един фокус с карти! А сега можете да тренирате разбъркването!

Вижте още:
Вълшебното отгатване с карти
Най-великият фокус с карти в света
Знаех си, че ще избереш тази карта!
Картата детектив



Коментари
1 коментар

Йоана Богомилова, 9 г.,

Публикувано на 13.01.2017

Интересно!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град