сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Фенерче за елха

Фенерче за елха

Боян | 2005-12-03

Фенерче за елха

Това фенерче е класическа детска изработка. От една страна е приятно да се направи, а от друга – да се украси с него елхата на Коледа или клонче в дома или другаде.

Необходими материали:
гланцова хартия
лепило
ножица

Изберете подходящия цвят хартия за фенерчето. Изрежете правоъгълник (например с размер 9 на 5 см). Прегънете на две по дългата страна. На разстояние 1 см. направете разрези от страната на сгъвката по цялата дължина. След това разтворете. Оформете фенерчето като залепите правоъгълника по по-тясната му страна. Изрежете лентичка с широчина 1 см. и дължина 3-4 см. и залепете в горната част за дръжка на фенерчето.

Ето, че е готово! Можете да направите няколко.

Към родителите: за по-малки деца можете да помогнете с изрязването, а да оставите избора на цвят и залепването. Заниманието е приятно за зимните дни преди Коледа.Коментари
8 коментара

Криси , ,

Публикувано на 04.12.2008

Това го правихме в детската и е много хубаво!

Aнастасия Добрева, 9 г.,

Публикувано на 15.12.2008

Много съжалявам за изказването,но това са бебешотини!И тоя Боян не казва на колко години е! До редакцията:Моля ви,нека даването на фамилия и възраст за коментари и теми в сайта станат задължителни!Ако пък не-тогава само възрастта,и това е достатъчно!

Гергана , ,

Публикувано на 25.12.2008

сайта ви е много тъп~~#@#@~~

Велина , ,

Публикувано на 27.09.2009

изобщо не съм съгласна с теб,Анастасия!!!Защо пък да са задължителни?Някой може да пожелае анонимност,не е ли така?До редакцията:съгласни ли сте с мен,кажете?

Криси , ,

Публикувано на 14.11.2009

Анастасия не е нужно въобще да си даваме фамилията и града където живеем, нито пък възрастта, според мен това е вярно. За фенерчето това е много яко!

Валя , 9 г.,

Публикувано на 03.12.2009

това за фенерчето е много яко и ще стане още по-гот ако отвътре се залепи едно истинско светещо фенерче . много е красиво !!!

Фили , ,

Публикувано на 05.03.2010

това го знам

nikolai shukerov, 11 г.,

Публикувано на 25.12.2013

mnogo hubavo e .

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град