сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Човечета от жълъди и пластилин

Човечета от жълъди и пластилин

Габриела Стефанова, 13 г., Варна | 2006-11-12

Човечета от жълъди и пластилин

От доста отдавна не съм правила човечета от жълъди и пластелин с помощта на кибритени клечки, но си спомням, че много се забавлява.

Ето и необходимите материали:
За главичка едно много малко по-заоблено жълъдче, задължително със шапчица. За телце, едно по-голямо и по-продълговато жълъдче. Помошни материали още са: шило, пластелин и кибритени клечки. Ако не можете да намерите жълъдчета за човече, можете с успех да замените главата с кръгло кестенче, а тялото с малка шишарка. Шилото се ползва за да се пробият малки отворчета в жълъда или кестена там където ще бъдат очичките, нослето и устата и след това те се запълват с подходяш цвят пластелин. Червен за устата, син или кафяв за очите и оранжев за нослето. По анологичен начин, но значително по-големи отвори се правят на телцето и в тях се пъхат кибритените клечки, който служат за крачета и ръчички. Ако не успете да намерите тези продукти главата и тялото могат да се направят и от подходяши по размери и форма малки картофи. Изработката е по същия начин.

С пъстрите есени листа можете да направите чудесен хербарии, като ги изсушите между страниците на определен за целта скицник. Получават се и чудесни апликации, ако разгърните чувството си за фантазия и красота. Приятна и спорна работа, прашам Ви опит да нарисувам, това, което Ви описах.



Коментари
2 коментара

Симона Димитрова , 9 г.,

Публикувано на 07.11.2008

много е готино свъщо така е и интересно

иван шутов, 8 г.,

Публикувано на 23.05.2013

тези чоечета са мого много готини

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град