сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Есенна гора

Есенна гора

Мелина Василева, Враца | 2006-11-06

Есенна гора

Сякаш пожар е избухнал в гората!
Слънцето мята стрели по листата.
Трепкат те - жълти, оранжеви, алени.
Всички дървета са факли запалени…
Галина Златина

Харесва ли ти да се разхождаш из парка през есента, да се наслаждаваш на красивите листа на дърветата и да стъпваш на огненочервен килим? Обичаш ли да гледаш листопада?
А иска ли ти се тази красива есенна картина да се пренесе и в стаята ти? Не е трудно, прочети това, набави си необходимите материали и започвай!

Необходими материали:
За тестото:
2 чаени чаши брашно
1 чаша сол
2 чаши вода
2 супени лъжици олио
2 чаени лъжици крем на прах тартар
За оцветяване и доукрасяване на „Есенната гора”:
Акварелни или темперни бои
1 цветен (жълт или червен) лист
Пластилин

Приготвяне на тестото:
Гответе сместа в тенджера на средно-силна горещина-бъркайте енергично през цялото време, за да предотвратите залепване на сместа за тенджерата. Махнете от огъня когато тестото се отлепи от стените на съда. Извадете тестото от тенджерата и мачкайте до сгъстяването му.
Оформяне на макета: Вземете малка част от тестото и оформете дърво. С друга част от тестото оформете и второто дърво. След, като направите няколко дървета, ги оставете на сухо място и изчакайте до пълното им втвърдяване! След, като дърветата се втвърдят, ги оцветете с темперните/акварелните бои в кафяво. С червен, жълт, тъмно зелен и оранжев пластилин оформете и поставете листа на дърветата. Дърветата се поставят върху цветния лист.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град