сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Идеи и съвети за суперски апликации от есенни материали

Идеи и съвети за суперски апликации от есенни материали

Мирела Любенова | 2017-10-09

Идеи и съвети за суперски апликации от есенни материали

Знаете ли кое е най-подходящото нещо за правене през хладните есенни дни? Да се отдадете на творчески занимания с красиви есенни листа, кестени, жълъди и всичко друго, което есента така любезно ни предлага. Апликациите и изработването на човечета от кестени и жълъди винаги са били любимото занимание на децата от много дълго време насам и това хич не е случайно. Има нещо магическо в това как от няколко обикновени листа, които виждаш всеки ден, можеш да направиш красива картина. При това се случва само с есенните листа, с обикновените зелени, не е чак така вълнуващо. Следващия път, когато излезете навън не бързайте да се прибирате веднага, дори и студеният вятър да духа безмилостно – съберете малко есенни листа, клонки, жълъди, кестени. След това се приберете, пийте един хубав топъл чай и започнете да творите. Най-добрите произведения можете да покажете на всички от родата, защо не дори да се уговорите със съученици и да си направите цяла изложба в класната стая. Определено ще е доста впечатляващо за учителите и приятна гледка за окото в учебните есенни дни.

Колкото до самите неща, които можете да направите с есенни листа... Те са просто неограничени, всичко, което въображението ви диктува може да стане прекрасно и много красиво. Затова ние ще ви дадем само някои основни насоки и идеи и очакваме от вас да измислите шедьоврите. Първото, което трябва да имате предвид е, че най-красиви апликациите стават от листа с ярки цветове и интересни форми, които естествено сега са в изобилие. Есенните листа са не само евтин и достъпен материал, те направо падат върху вас и се разпростират като килим под краката ви, така че не бъдете мързеливи. Съберете и творете!

За апликации от есенни листа задължително ще трябват и лист хартия и лепило. За да постигнете желаната картина можете да изрежете листата с помощта на ножица на места, но най-хубаво ще стане ако просто от самата им форма се сетите как можете да направите животно или друг обект. Просто помислете, завъртайте листата под различни ъгли и наблюдавайте. Ще се изненадате на колко различни животни може да прилича едно листо! Това е и втората и най-важна стъпка за една апликация, да измислите картината, с която сме сигурни, че няма да имате проблем. Направете си приказни герои, животни, пейзажи или просто красиви орнаменти.

Знаехте ли, че дори за творбите от есенни листа съществуват различни техники, които придават на всяка картинка уникалност и неповторимост. Вярвате или не, художниците използват тези начини, за да рисуват своите велики картини, дори и без есенни листа. Ще ви разкажем за най-интересните от тях.

Първата е техника на наслагване. Есенните листа се залепят едно върху друго без да се използва ножица или каквото и да е друго оформяне. Всичко, което искате да направите трябва да изработите само като наслагвате листата едно върху друго и ги завъртате, за да се получи формата. След това липсващите детайли се рисуват с моливи или маркери. Става наистина красиво, ето вижте!

Силуетната апликация също е доста интересна. В този случай изрязвате от листата очертанията на различни обекти, които искате да включите в картината и след това ги лепите на белия лист. Получава се доста интересно!

Модулната апликация е нашата лична любимка. Основната тайна при нея е да изберете листа, които са сходни по форма и цвят и да направите картина от тях. По този начин можете да направите красива мозайка от есенни листа.

Нали не забравихте, че кестените, жълъдите, шипките, шишарките и всички други есенни богатства също могат да бъдат включени в картините. Да не говорим, че от тях стават и чудесни извънземни, човечета и какво ли още не! Това е всичко от нас. Вече сте готови да творите и да се забавлявате. И не забравяйте да поканите и нас на вашата есенна изложба. ;-)

Снимки: Az-deteto.bg

Още идеи за есенни забавления можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град