приказки от деца

Начало | приказки от деца | Един прекрасен зимен ден

Един прекрасен зимен ден

Петя Кушлева | 2015-03-06

Един прекрасен зимен ден

Снегът  се сипеше над къщи, дървета  и пътеки. Малкото градче беше  затрупано до сутринта и къщите  изглеждаха като големи бели  гъби. Тук там се виеха тънки  струи дим от комините. Близначките Алегра и Захара се събудиха. Скочиха от леглото и залепиха лица към студения прозорец. Гледката ги очарова. Всичко беше покрито с бял, пухкав сняг. Те с блестящи очи се втурнаха да се обличат с топли дрешки. Днес беше първият ден от зимната ваканция. Двете момиченца се затичаха към футболното игрище, където се събираха всички деца от съседните къщи за да си играят.
– Приятели, хайде да си направим къщичка от сняг! – предложи Алегра.
– Хайде събирайте  сняг ще си направим и тунел! – извика Мишо.
Всички  започнаха да събират сняг  на една купчина. Беше весело  и забавно. Децата усърдно издълбаха  дупка в снежната камара. Когато  всичко беше готово изведнъж  едно момченце извика силно. То  се бе мушнало в белия тунел  и той се срутил.
– Помощ! Помощ! – викаше детето.
Всички  се втурнаха да го спасяват. Разровиха снега с ръце и  извадиха момченцето. Детето плачеше  и трепереше от студ и страх. Тогава Захара извади едно  бонбонче от джоба си и му  го подаде. Малкият спря да  плаче и се усмихна.
– Време  е да се прибираме, утре ще  се видим отново, каза Алегра.
– Всички да си носят шейните! Ще се спускаме от хълма!

Децата се разотидоха. Очакваха ги още много дни за весели игри и забавления.

Участва в конкурса „Твоята зимна приказка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град