Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Духът от лампата на Аладин омагьоса и българския боксофис

Духът от лампата на Аладин омагьоса и българския боксофис

Аз детето | 2019-05-27

Духът от лампата на Аладин омагьоса и българския боксофис

На 24 май беше премиерната дата на „Аладин“ в България. Дългоочакваната игрална адаптация по обичаната анимация от 1992 година предизвика истински фурор и съвсем заслужено се качи на стълбичката на филмовите успехи, оглавявайки боксофис класациите по света и у нас. С приходи от над 360 000 лв. и повече от 31 000 зрители, филмът заема почетното второ място за най-касов дебют на live-action продукция за цялата история на Дисни филмите в България, нареждайки се веднага след „Красавицата и звярът“. Продукцията съвсем естествено постигна зашеметяващи резултати и в глобален мащаб с генерираните повече от 207 млн. долара в световния бокс само за първите три дни от премиерата си.

След „магическия“ си дебют „Аладин“ продължава да владее вниманието на зрителите и да предизвиква силна еуфория. А причините за това са наистина много. Приказните декори, специално подбрани и построени за постигане на максимална автентичност, реалните локации като природния феномен Вади Рум – пустинята в Йордания, невероятният актьорски състав начело с всеобщия любимец Уил Смит и уникалното му превъплъщение в един от най-емблематичните образи в историята. Всичко това превръща „Аладин“ както в грандиозно визуално приключение, така и в достойно възраждане на неостаряващата приказка.

Режисьор на филма е Гай Ричи, а сценарият е дело на голям екип от професионалисти, сред които Джон Аугуст („Ангелите на чарли“, „Голяма риба“, „Чарли и шоколадовата фабрика“) и Рон Клемънтс. В актьорския състав на филма влизат изгряващата звезда Мена Масуд като Аладин, Наоми Скот („Звездни рейнджъри“) като принцеса Жасмин, Марван Кензари („Бен-хур“, „Убийство в Ориент Експрес“, „Мумията“) като злия Джафар и др.

„Аладин“ ни очаква в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия. А вие намислихте ли си желание?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град