За родители

Начало | За родители | Детската онлайн безопасност – тема на първата родителска среща „От нас зависи“

Детската онлайн безопасност – тема на първата родителска среща „От нас зависи“

Аз детето | 2018-03-16

Детската онлайн безопасност – тема на първата родителска среща „От нас зависи“

Десет горещи теми за детската онлайн безопасност ще бъдат дискутирани по време на първия родителски форум под надслов „От нас зависи“, организиран от „Теленор“. Целодневното събитие ще се проведе на 17 март 2018 г. в Sofia Event Center в партньорство с Центъра за безопасен интернет, Асоциация Родители и сайтът „Майко Мила!“.

Форумът е част от съпътстващата програма на Българското председателство на Съвета на ЕС и ще отбележи финала на първото издание на Дните на дигитално-медийната грамотност в България. Какво трябва да знаем за децата си и как да бъдем успешни дигитални родители, какви са заплахите в онлайн общуването и за какво децата използват социалните мрежи са само част от горещите теми, които вълнуват всеки родител и ще бъдат поставени на дискусия по време на събитието.

Георги Апостолов, координатор на Национален център за безопасен интернет, Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация Родители и Жюстин Томс, специалист с богат опит по онлайн медии и онлайн маркетинг, ще преведат родителите през необятните дебри на онлайн пространството, ще им представят възможностите и заплахите.

В следобедната сесия ще бъдат дискутирани още по-актуални за родителите теми като ранното сексуално възпитание и как да общуваме пълноценно с децата си. Д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве и Михаил Стефанов, създател на онлайн платформата „Мини Машини“, ще помогнат на родителите да комуникират по-успешно със своите деца и да разбират по-добре техните нужди и вълнения.

Младият влогър Крис Захариев пък ще разкаже как създава съдържанието с което забавлява своите над 55 хиляди млади почитатели в YouTube. И за финал Евелина Павлова, създател на първата младежка платформа „Тийн стейшън“, обединяваща мрежа от училищни медии и Екатерина Михайлова, технически директор на българската IT компания „Маджио“, ще посветят родителите в тайните на най-необятните забавления – младежкото творчество и игрите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град