малък готвач

Начало | малък готвач | Да си приготвим интересен сладолед от зелен чай

Да си приготвим интересен сладолед от зелен чай

Аз детето | 2015-06-25

Да си приготвим интересен сладолед от зелен чай

Продължаваме темата за сладоледа, за да се подготвим още по-добре за топлото време, което идва. Пък и ни е приятно да си мислим за сладолед. Този път обаче ще ви дадем идея как и вие можете да си направите от тази ледена наслада с по-странен и с интересен вкус. Но не, не се притеснявайте, няма да е чак толкова шантав. Освен това е изпробван и от нас и от много деца по света, които го харесват. Но първо нека ви разкажем малко за зеления чай.

Зеленият чай е познат на човечеството от хиляди години. Той се приготвя от листата на вечнозелен храст, от който се приготвя и черният чай. Черният чай минава по-специфична преработка и затова е по-силен и не се харесва на всеки. Зеленият чай има изключително благоприятно действие върху човешкия организъм. Той е неизменна част от азиатската култура. В Англия също е на голяма почит и заема достойно място в традиционния следобеден ритуал за пиене на чай. Той съдържа много важни витамини и минерали, преди всичко витамини A, B, C и B12, и минерали като калций, флуорид, калий и флавоноид. Няма да ви затрудняваме да четете повече, само знайте, че тези витамини и съставки са много полезни за нашето тяло.

Сега нека се върнем към интересната рецепта, но първо знайте, че ще е добре да имате и един възрастен помощник под ръка. Щом имате, нека започваме.

Ще са ви необходими:

  • 1 литър прясно мляко
  • 5 чаени лъжички зелен чай
  • 7 супени лъжици захар
  • 2 супени лъжици мед
  • половин чаша кисело мляко


Прави се така:
Изсипете млякото в тенджерка и го сложете на котлона да се затопли. Тук може да помогне възрастният. Млякото трябва да се затопли почти до завиране, но не и да ври. Когато стигне тази точка, свалете го от котлона, добавете зеления чай и захарта и бъркайте около 10 минути. След това го похлупете с капак и го оставете да престои поне половин час. След това добавете и киселото мляко, разбъркайте, пресипете го в купа и го оставете в камерата на хладилника или фризера да замръзне.
Това е всичко, имате интересен сладолед от зелен чай. С малко по-особен вкус е, но ще ви хареса.

Можете по желание да украсите с плодове, натрошени орехи или вашата любима украса за сладолед.

Направете си още:
Вкусен малинов сладолед за горещи летни дни
Лимонов сладолед



Коментари
1 коментар

с Койчева, 11 г.,

Публикувано на 09.07.2015

Направих си и е вкусно

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град