зоокът

Начало | зоокът | Благородно: мъж от силистренско село спаси пет щъркела и ги приюти в дома си

Благородно: мъж от силистренско село спаси пет щъркела и ги приюти в дома си

Аз детето | 2018-03-19

Благородно: мъж от силистренско село спаси пет щъркела и ги приюти в дома си

Това е историята за един мъж от силистренското село Зарица, който само за едно денонощие се превърна в национален герой заради доброто си сърце. Сафет Халид прибрал в скромния си дом няколко щъркела, за да ги спаси от лошото време и измръзване. Постъпката му трогна хиляди потребители на социалните мрежи, тъй като той самият сподели във Фейсбук какво е направил.

„Тази вечер спасихме живота на тези щъркели, които бяха буквално сковани и замръзнали от поледицата в силистренското село Зарица. Приютил съм ги на топло. Дано да съм направил добро“, написа Сафет под първата публикация, на която е снимал и първите четири щъркела, които е спасил, приютявайки ги в дома си.

Халид се е свързал с Фондация „Дивите Животни“. „Птиците не са пострадали, но силният дъжд е намокрил перата им прекомерно. Разбрахме се с човека, когато изсъхнат перата и вече не вали навън, да ги пусне на същото място, за да си продължат пътя“, обясниха пред OFFNews от организацията.

Сафет продължава да публикува снимки на птиците по които си личи, че след всеки изминал час те са все по-добре и се чувстват все по-спокойно, а през това време цялото село се заело да им носи риба за храна!

Снимка: Сафет Халид



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град