важните неща

Начало | важните неща | Благодаря за всички сезони

Благодаря за всички сезони

Петя Кушлева | 2016-02-22

Благодаря за всички сезони

Участва в конкурса "Цяла година зима – конкурс за приказка"

Зимата, както всичко в света, има много лица: люта зима, върла зима, мразовита зима, прекрасна и весела зима, с пързалки, снежни топки и игри в дълбоките преспи.
С нетърпение очаквам да свършат часовете в училище и да излетим на двора, където започват игрите в снега. Напоследък небето все по-рядко ни засипва с пухкави снежинки.

Но всичко си има край. Идва баба Марта и се показват белите камбанки на кокичетата, жълтите свещички на минзухарите и още неизброими чудно красиви цветенца и тревички. По някое време над главите ни прелитат щъркели и лястовички. Не след дълго идва ваканция, топлото лято, морето ни вика и.... неусетно идва есента накичена с плодове и сладко грозде. Всичко преминава като красив филм. И докато се огледаш насам-натам, щъркелите отлитат, училищният звънец отново звъни и всичко започва отначало. Зимата отново идва.

Като се взирам в красивите кристали на снежинките си мисля: Ами ако цяла година беше само зима!?.... О, не! Даже и 12 месеца да е мека и приятна, зимата с цялата си прелест на снежните човеци, пързалките и игрите със снежни топки, искам си пролетта, лятото, есента, птичките, тревичките, цветята, плодовете, морето.... Някой е направил всичко около нас с такава чудна хармония и мъдрост, че не мога да не извикам с възхищение: Благодаря!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град