важните неща

Начало | важните неща | Причини, заради които да не харесваме поредицата за Хари Потър

Причини, заради които да не харесваме поредицата за Хари Потър

Аз детето | 2016-02-24

Причини, заради които да не харесваме поредицата за Хари Потър

Несъмнено няма по света дете, майка, баща или баба и дядо, които да не са чували за Хари Потър и да не знаят нищо за него. Момчето магьосник стана по-известно и от най-великите и опитни магьосници по света и достойно се нареди до тях, че дори ги задмина. Няма как да отречем, че книгите и филмите за Хари Потър и приятелите му се превърнаха в истински феномен и дори накараха милиони деца по света да се влюбят в четенето на книги. Всеки фен – малък или голям ще си спомня винаги как с трепет е разгръщал поредната страница от вълнуващата и напрегната история и как не е могъл да остави нито една от книгите, докато не ги прочете от край до край. Всеки ще ви каже, че тези книги се четат на един дъх, филмите пък се гледат още по-бързо и всичко минава като един миг, макар че четете от часове. Всяка книга от поредицата е все по-вълнуваща, все по-поучителна и все по-прекрасна и завладяваща. И все пак след всички хубави неща, които казахме, открихме и няколко причини заради които да не харесваме този феномен, променил историите за магьосници завинаги. Остава само да ни кажете дали вие сте съгласни с тях, а ето ги и самите причини:

1. Първото и „най-лошо“ нещо е, че след като прочетете за историите на Хари Потър, ще прекарате остатъка от живота си или поне няколко години тайничко мечтаейки да получите изненадващо писмо от Хогуортс.

2. Никога, ама никога няма да можете да отидете да пазарувате на улица „Диагон-Али“! Да, книжарниците също са вълшебно място, в което можеш да изгубиш часове, но нищо не може да се сравнява с „Магазина за магически пръчки на Оливандър“. Е, разбира се, можете да отидете дотам с въображението си, докато четете книгата, което е всъщност дори по-добрият вариант.

3. Като говорим за магически пръчки, никога няма да имаме такава и то тя да ни избере и да има в нея пера от феникс или пък люспи от дракон или косъм от еднорог. Но пък можем да си вземем обикновена пръчка и пак да си го представяме.

4. Никога няма да можем да се возим на влака, който да хванем от перон 9/34. Е, винаги можем да си хванем влак от обикновена гара, но сме сигурни, че е много яко поне веднъж да минеш през стена.

5. Не бихме могли да си направим пир във влака към училище с шоколадови жаби, желирани плужеци или вкусовите бобчета на Бърти Бот с вкус на шоколад, мента, портокал, ягода, мармалад, печен боб, препечен хляб, кокосов орех, дроб, спанак, шкембе, таласъм, ушна кал, брюкселско зеле – сигурни сме, че особено с последното става голяма веселба.

6. Няма как да посетим Голямата зала, в която магически се появяват всякакви храни за всеки вкус – пълнена пуйка, кекс, горещ шоколад с портокалови корички, препечени филийки с мед, бекон... Повече не можем да изреждаме, че ще ни потекат лигите. Освен това точно там, в тази зала има таван, който няма никъде другаде по света. Даже не сме сигурни, че е таван, защото той изглежда като небето навън, но огрявано от хиляди свещи, които просто си висят във въздуха. Магия, която не можем да видим на живо, ех!

7. Не бихме могли да учим в училище, в което изведнъж накрая на всяка година изпитите се отменят заради поредица от събития, които са можели да завършат и доста по-трагично ако не сме се намесили, което ни е направило и истински герои. И въпреки, че нямаме тестове, сме научили всичко необходимо.

8. Като говорим за училище и изпити, никога няма да имаме уникални предмети, които включват пресаждане на мандрагори, издигане на пера във въздуха или грижи за хипогрифи. Или пък да се борим с опасни феи... Кой учител би позволил това, освен професор Лупин?

9. Няма как да играем куидич... Да, той много прилича на футбола, не, всъщност не прилича, та там летят с метли. Сигурно изживяването е невероятно, но не можем да го направим. Както не можем и с гръм и трясък да влезем в училище с летяща кола.

Сега обаче идва моментът и за нещо оптимистично. Можем да прочетем книгите отново, нищо, че не ги харесваме вече и да изживеем всички тези прекрасни моменти с въображението си и да живеем не един, а хиляди животи с книгите, които ни харесват!

Вижте още:
На кой герой от книгите за Хари Потър приличаш? – тест
Авторката на Хари Потър пише нова книга за деца
Завръщане в света на Хари Потър с филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“



Коментари
4 коментара

Ана Василева, 13 г.,

Публикувано на 01.01.2019

Според мен упреците ти са напълно измислени. Според теб явна не трябва да четем нищо, защото не можем да го изживеем. Историята поддържа магията жива, а и има улица в лондон наречена диагон али, където можем да си купим всичко нужно за да бъдем едни истински "магьосници".

Emma Bloom, 11 ye г.,

Публикувано на 28.03.2019

Мисля по същия начин. Мечтите не са лошо нещо. Все пак кое дете не иска да получи писмо от Хогуортс и да бъде вълшебник?! Аз обичам книгите и обичам да си ги препрочитам. Станах на 11 и мечтаех да получа писмото. Мечтаех. Зная, че няма как да стане. Не си измисляйте глупави причини. Очевидно е, че просто не харесвате книгите за Хари Потър.

Вики - The witch , 10 г.,

Публикувано на 07.03.2022

И аз съм съгласна с момичетата. След по-малко от месец ще стана на 11, знам че не мога да получа писмото от Хогуортс, знам и че не мога да направя всички прекрасни неща, които са описани в книгите, но не виждам причина да спра да препрочитам историята - тя поддържа магията жива! Както каза Ана, наистина в Лондон има такава уличка за колекционери и фенове! Аз съм сигурна, че верните фенове на "Хари Потър"` няма да спрат да четат книгите заради статията Ви. Но все пак всеки има право на мнение и явно това е вашето. Няма да се старая да го променям, но разберете че феновете винаги поддържат Магията жива!

Йоана , 9 г.,

Публикувано на 06.09.2022

Аз не мисля така

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град