малък готвач

Начало | малък готвач | Бърза и вкусна закуска с овесени ядки за успешен старт на деня

Бърза и вкусна закуска с овесени ядки за успешен старт на деня

Аз детето | 2017-09-15

Бърза и вкусна закуска с овесени ядки за успешен старт на деня

Ох, не, отново закъснях! Нито имам време да се изкъпя, нито да си оправя леглото, а трябва да си направя и закуска, какво ще правя сега! Не че съм чак толкова гладен, но нали казват, че закуската е най-важното ядене за деня. Ох как ми се искаше да има време за едни палачинки, но какво говоря, то няма време дори за принцеса с кайма. И какво да правя сега? Сетих се! Прочетох в Az-deteto.bg една интересна рецепта за закуска с овесени ядки и плодове. Е, не си падам много по овесените ядки, ама сигурно, защото онзи път реших, че са семки и ги ядох ей така сурови. Бяха сухи. А в тази рецепта се слага и мляко и сигурно то ще им помогне да станат по-вкусни. Е стига съм говорил, да си направя закуската. Виж при това има цели четири различни вкуса, почти за всеки ден. Идеално!

А вие искате ли да опитате нашата закуска, гарантираме, че не само се прави лесно, но и е супер вкусна.? Готови сте? Тогава ще ви трябват:

  • половин чаена чаша овесени ядки
  • една чаена чаша прясно мляко
  • половин чаша кисело мляко
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 кафеена лъжичка канела
  • 2 супени лъжици мед
  • 1-2 бисквитки
  • любимите ви плодове за украса и още вкус

Как се приготвя:

Всичко се приготвя по един и същи начин, като можете всяка сутрин или когато искате да хапвате това за закуска да го разнообразявате с различни плодове вътре и отгоре. Лично ние опитахме с шепа боровинки (перфектно), няколко нарязани ягоди (идеално), праскова и малко пудра захар отгоре (страхотно) и банан нарязан на кръгчета и малко течен шоколад (превъзходно). Убедени сме обаче, че ще е толкова вкусно и с други плодове: киви, малини, дори и ананас. А сега и приготвянето на самите ядки.

В чашата или купичката от която ще ядете направо сложете всички изброени продукти, както и малко от плодовете, които сте избрали. Естествено трябва добре да ги измиете и ако се наложи да обелите, да махнете дръжки и листа и да ги нарежете на парченца. След това разбърквате всичко внимателно и го оставяте да преседи 10-15 минути и това е. Вече можете да закусвате. Естествено за разкош е хубаво отгоре да си наредите малко от плодовете, които има и вътре. Ще стане идеално.

Тази закуска, както разбрахте е за сутрините в които бързате: приготвя се лесно, а същевременно с това е питателна и вкусна. Всичко което се иска от една закуска!

С овесени ядки можете да си приготвите също и:
Приятни овесени блокчета
Любимите палачинки на Роалд Дал
Плодово-зеленчукови бисквитки за чудесен старт на деня



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град