малък готвач

Начало | малък готвач | Закуска по френски: няколко предложения за вкусни френски хлебни рулца

Закуска по френски: няколко предложения за вкусни френски хлебни рулца

Аз детето | 2017-09-07

Закуска по френски: няколко предложения за вкусни френски хлебни рулца

Какво закусвате най-често? Мюсли или пък друга зърнена закуска. Може би от време на време и някой сандвич или любимите ни принцеси с кайма. Знаете ли обаче, че с хляб за закуска могат да се направят не само сандвичи, а и страхотни рулца по френски. Точно така! При това в тях можете да сложите каквото ви е вкусно, стига да спазвате основната рецепта. Нещо различно и много вкусно за една интересна закуска? Опитайте го още утре сутрин!

Необходими продукти за основата:

  • 4 филийки хляб
  • 3 яйца
  • половин чаена чаша мляко
  • половин супена лъжица канела
  • едно пакетче ванилия

Ще ви трябват също и:

  • купичка
  • вилица
  • хартия за печене
  • тавичка

Как се приготвят:

Ще ви представим рулца с няколко вкуса, с които ние експериментирахме и се получиха най-добре, но както вече ви казахме, вие можете да опитате и ваши си комбинации. За основа на рулцата трябва да направите следното. В купа с помощта на вилица разбийте хубаво 3 яйца. Към тях добавете и останалите продукти: млякото, канелата и ванилията и отново разбъркайте. За да приготвите и самите рулца трябва да направите следното. Махнете коричките на филийките хляб и тях внимателно разточете, така че да станат малко по-тънки и гъвкави като тесто за пица. Това можете да направите както с точилка, ако имате такава, или като просто леко ги притиснете с длан. А накрая идва и самото овкусяване. Ето нашите четири предложения. Можете да си направите по едно френско рулце от всеки вкус или пък да си изберете само един – вие решавате.

За първото ще ви трябват няколко ягоди добре измити и нарязани на филийки и малко крема сирене. Намазвате единия край на филийката с крема сирене и върху него нареждате ягоди. След това внимателно завивате на рулце. Отгоре обилно го намазвате със сместа с яйца, поставяте го в предварително покрита с хартия за печене тава и печете на 200 градуса за 10 минути.

Вторият вкус е не по-малко интересен. За него ще ви трябват банани на кръгчета, фъстъчено масло или течен шоколад. След това правите същото. Намазвате края на филийката с шоколад или фъстъчено масло. Нареждате кръгчета банани, завивате, поливате със сместа и печете по същия начин.

Имаме и два страхотни вкуса за тези от вас, които биха предпочели солена закуска. За първия ви трябва парченце шунка и малко настърган кашкавал. Същото е – поставяте настърган кашкавал, върху него шунка, заливате с яйчена смес и печете.

За последния прекрасен вкус ще ви трябват сирене, малко масло и няколко парченца кашкавал. И вече си знаете – намазвате с малко масло, слагате сирене, отгоре поставяте и парченца кашкавал. Завивате, поливате с яйчена смес и печете.

Който и вкус да изберете ви очаква една вълшебна закуска по френски!

Имаме за вас и още идеи за закуска:
Закуска „Малиново вълшебство“
Тайната рецепта за закуска на феите
Омлет за вкусна семейна закуска
Красиви закуски за прекрасен ден



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град