важните неща

Начало | важните неща | Бъдете добри, бъдете вътрешно красиви!

Бъдете добри, бъдете вътрешно красиви!

Аз детето | 2017-03-20

Бъдете добри, бъдете вътрешно красиви!

Някога чувствали ли сте, че не сте достатъчно добри? За съжаление всеки един от нас го е изпитвал някога и то много по-често, отколкото ни се иска. Още по-жалкото е, че това често се дължи на обиди от приятели и съученици. Всички сме чували по свой адрес, че сме прекалено ниски или високи, слаби или дебели, зубрачи или пък глупаци, грозни и какво ли не още... Макар че винаги възрастните казват, че не бива да ни пука от обидите и всяко дете е достатъчно добро, истината е, че такива думи няма как да не те засегнат, защото думите нараняват. Особено когато са използвани, за да бъде критикуван външният ти вид. Въпреки всичко това и ние ви казваме, че не трябва да се връзвате на думите на хулиганите и имаме сериозни доводи и доказателства за това, които искаме да си припомняте всеки път, когато някой ви обиди и просто да продължавате напред и да се радвате на прекрасния живот

Първото, което трябва да знаете, е че красотата е в окото на наблюдателя! Това означава, че тя е субективна: нещото, което един човек намира за красиво, за друг не е толкова, както и обратното. Така например вие можете да намирате цъфналата маргаритка пред вас за прекрасна, докато друг може дори и да не ѝ обърне внимание, просто защото не обича цветята например. Същото е и с хората и тяхната красота. Затова вместо изцяло да се фокусирате върху тези обиди знайте, че има нещо по-важно и това е вътрешната красота. Голяма част от това, което сме отвън често не е под наш контрол. Да, можем да отслабнем малко или напълнеем, но ръстът например, цветът на очите, формата на носа, луничките и всички подобни неща се определят от гените ни и това не се променя лесно.

От друга страна вътрешната красота определяте само и единствено вие. Така хората наричат нашата личност и начина, по който се държим с другите хора. Сигурни сме, че ако попитате баба или дядо (хора живели повече от вас и видели много повече от света и хората) те също ще ви кажат, че вътрешната красота е единствената, която има толкова голямо значение. Не ни ли вярвате? Тогава само помислете! Защо харесвате приятелите си, защото имат красиви сини очи и прекрасно лице или защото са щедри, добри, внимателни, учтиви и защото с тях ви е весело? Именно – ето това е вътрешната красота, която всеки един човек рано или късно забелязва у другия.

Затова запомнете, че ако се отнасяте добре с другите, добър приятел сте – то вие вече сте красиви, независимо какво ви говорят и истинските добри хора, с които си заслужава да общуваш виждат това. Виждат го и тези, които ви обиждат и точно затова го правят, защото не могат да бъдат красиви колкото вас! Затова накрая запомнете – бъдете позитивни, бъдете щедри, бъдете добри и следвайте златното правило: трябва да се отнасяме с другите така, както искаме да се отнасят те с нас и бъдете сигурни, че вашата вътрешна красота ще блести и ще засенчи всички малки физически несъвършенства, които според вас имате! Но дали наистина ги имате, както си мислите?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град