играчки

Начало | играчки | Аз го искам, ти го искаш, всички искат фиджет хенд спинър!

Аз го искам, ти го искаш, всички искат фиджет хенд спинър!

Аз детето | 2017-05-26

Аз го искам, ти го искаш, всички искат фиджет хенд спинър!

Преди няколко месеца или може би ще е по-добре да започнем с „имало едно време“, защото тази играчка е толкова популярна, че вече прилича на любима приказка. Имало едно време... една джаджа наречена Fidget Cube. Тя служела най-вече като антистрес устройство, което помагало на всеки да се справи с нервното напрежение по лесен начин. Също служела и за развлечение, защото за много хора било забавно да кликат върху малките бутончета и да гледат въртящата се топка. За тази джаджа обаче, колкото и интересна да изглеждала, не било отредено светло бъдеще. Няколко месеца след появяването си тя намерила конкуренция в лицето на една друга подобна джаджа или по-точно играчка, която днес се намира във всяка детска ръка.

Играчката е достатъчно малка, че да може да се носи в джоба, привлича вниманието с нови и интересни функции и не е чак толкова скъпа, така че родителите да могат да си я позволят. Освен това вече има толкова различни варианти и разцветки, че някои от тях дори и светят. Сами се досещате, че не ви трябва нищо друго, за да имате най-готината и модерна играчка в света. Тя не само че е готина, но за броени седмици стана абсолютен и тотален хит в САЩ и Европа, а вече и у нас! Интересът към нея е толкова огромен, че много детски магазини не могат да смогнат с поръчките! Наричат тази феноменална играчка фиджет хенд спинър, а механизмът и е съвсем прост! Най-продаваният модел е просто пластмасова плочка с вграден сачмен лагер в центъра и три „лъча“ с тежести, които поддържат баланса при въртенето около оста. Главната цел на играчката е да я задържите на върха на показалеца си, докато се върти около основата си. Това е всичко! Съвсем просто, но пък толкова интересно. Другото вече идва от вашето въображение. Така например много деца се учат да прехвърлят спинъра от едната си ръка в другата или да правят комбинирани трикове с ръце и крака, да го балансират върху капачка от бутилка или дори дисплея на телефона си и какво ли още не!

Принципът на действие на спинъра не се отличава особено от този на пумпала или йо-йо. Можете да играете сами за разтоварване от стреса или да се състезавате с други. Печели този, който успее да го задържи максимално дълго във въртеливо движение или в най-трудна позиция. Въпреки че много родители смятат новата играчка за поредната модерна глупост, в действителност тя представлява огромен интерес за децата от целия свят. Може би дори и вие самите имате такава вече? Дори владеете някой готин трик, споделете с нас в коментарите какво мислите по въпроса!

За нас остава да ви кажем, че този спинър помага за подобряването на ловкостта, креативността и концентрацията. Най-хубавото е, че реално всеки може да си измисли нови движения или правила за игра! Овладяването на спинъра не е само повод за съревнование в училище – в YouTube вече могат да се намерят десетки клипове с майсторски изпълнения и трикове, както от деца, така и от възрастни фенове на джаджата.

Макар да е съвсем нов на пазара, става ясно, че фиджет хенд спинър е измислен преди около 20 години от Катрин Хетингър, която регистрира патент за парче пластмаса с кръгла форма, което много прилича на малко фризби. Нарича го просто „въртящата се играчка“. Най-интересното в цялата история е, че Катрин прави опит да продаде идеята си на голяма фирма за производство на играчки, които категорично отказват и смятат, че това е твърде безинтересно. Въпреки това 10 години по-късно спинърът се превръща в тотален хит! И днес няма дете, което да не иска да притежава фиджет хенд спинър!Коментари
2 коментара

Ирина Йорданова, 9 г.,

Публикувано на 26.05.2017

Да готини са ,но ти доскучават и едно дете от нашето училище от 7-ми клас си било бръкнало в очите със спинера.

Моника Илиева, 9 г.,

Публикувано на 18.06.2017

Това е безумие - 8 лева отиват на вятъра - този спинер е като вятъра. Вятър, вятър, вятър...

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град