зоокът

Начало | зоокът | #WhatTheFluffChallenge или как да играеш на криеница с домашния си любимец е новата мания в интернет

#WhatTheFluffChallenge или как да играеш на криеница с домашния си любимец е новата мания в интернет

Аз детето | 2018-07-17

#WhatTheFluffChallenge или как да играеш на криеница с домашния си любимец е новата мания в интернет

Случва се от време на време – някой прави нещо, което снима на клип и публикува в интернет и хората толкова го харесват, че започват да го повтарят. Със сигурност и вие сте виждали поне едно такова нещо, което става „вайръл“... Някои от нещата са глупави и не си струва да ги повтаряш, докато други са супер забавни. Поредната такава мания ви показва как можете да играете на криеница с домашния си любимец. Всички могат да се включат в кръстеното вече #WhatTheFluffChallenge. Котки, кучета, папагали, понита и дори катерички – оказва се, че с всеки от тях можеш да играеш на криеница и реакциите им са коя от коя по-забавни.

Питате се какво точно е това, какъв е този „челиндж“ – нека първо кажем, че е нещо забавно и за домашния любимец и особено за стопаните му. Цялата работа се състои в следното – трябва ви дълъг плътен чаршаф, одеяло или нещо подобно, което да ви покрива целия. Също трябва и да успеете да грабнете вниманието на домашния си любимец. Първите няколко пъти се покривате с одеялото, изчаквате две секунди и след това се отвивате и извиквате приятеля си по име, за да ви види. Тук вече той трябва да е проявил интерес и да смята цялото нещо за игра. Така продължавате още няколко пъти: покривате се, изчаквате за малко и се показвате, покривате се.... показвате се... И в следващия момент вместо да се покриете просто хвърлете одеялото и преди то да е паднало на земята вие се скрийте някъде другаде – например в другата стая. Тук трябва да отбележим, че е важно да намерите и кой да снима, за да можете после сами да видите реакцията на домашния любимец. Той пък вече е свикнал и ще очаква да ви намери зад одеялото, но какво... Вие сте изчезнали, как става това? Повечето животни реагират много смешно – учудени физиономии, ококорени очи и неистово търсене.

Разбира се е добре това да продължи само 5-10 секунди, защото ако животинчето е твърде привързано към вас ще го стресирате от факта, че не може да ви намери. Това е и добър тест да разберете колко точно ви обича любимецът ви. Повечето започват да се вайкат къде е отишъл стопанинът им, но има и такива (особено котките), които сякаш си казват „Е, няма го! Хайде сега да ядем!“. Каквото и да се случи е супер забавно и интересно! Но помнете, че се случва само веднъж, защото след това повечето животни вече знаят този номер и го очакват!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град