зоокът

Начало | зоокът | 5 неща, които да спрете да правите, за да не разстройвате или обиждате кучето си

5 неща, които да спрете да правите, за да не разстройвате или обиждате кучето си

Аз детето | 2020-03-20

5 неща, които да спрете да правите, за да не разстройвате или обиждате кучето си

Кучетата не могат да скрият емоциите си, затова лесно можете да видите в какво настроение са. Ако куче размаха опашката си и лае щастливо, когато види стопанина си, то е кристално ясно как се чувства в момента. Въпреки това не е толкова лесно да разпознаете чувствата на негодувание или тъга. В тази статия ще разберете какво може да разстрои домашния ви любимец и какво да не правите, за да не го карате да се съмнява в обичта ви!

Оставяте непознати да галят кучето ви

Ако дете или възрастен се приближи до вашето куче, докато казва: „Какво прекрасно куче! Може ли да го погаля?“ – най-доброто нещо, което можете да направите, е учтиво да им кажете „не“. Характерът или настроението на вашето куче могат да бъдат различни и дори най-общителното и мило куче може да ухапе непознат. Ако оставите всеки да пипне вашето куче му причинявате ненужен стрес и преставате да бъдете лидер в очите на кучето си. Много скоро то няма да ви слуша и да ви обича чак толкова много!

Не сте задали рутина за кучето си

Вашето куче има своя биологичен часовник, поради което рутината е толкова важна за него. Постоянството и рутината правят света предсказуем за него, така че животното става по-уверено и нивото на стрес намалява. Опитайте се да храните, разхождате и играете с кучето си по едно и също време всеки ден. Само няколко дни след като сте започнали да практикувате това, ще забележите, че кучето ви е станало по-щастливо.

Обичате да обличате кучето си с ненужни дрехи и шантави аксесоари

Ако не сте обучили кучето си да носи дрехи, докато е било малко кученце, ще ви е трудно да го обличате в по-напреднала възраст. Добре е да сложите пуловер или палто на кучето си, ако е студено по време на разходки, но шапките и костюмите... Недейте – мъчите го и не си струва заради едната снимка и смешно клипче.

Контролирате кучето твърде много, когато е навън

Вашият домашен любимец се разстройва, ако:

Забранявате да души наоколо. Разходката за кучето не е само времето, когато то може да се облекчи, но е и възможност да опознаете заобикалящата го територия. Ето защо вашият домашен любимец ще се разстрои, ако го дърпате далеч от дървета и бордюри през цялото време. Специалистите по кучета казват, че каишката е средство за комуникация между собственик и кучето му. Не трябва да оставяте вашето куче да ви „дърпа за носа“, но не трябва и вие да му забранявате всичко. Каишка, която е твърде къса, прави животното нервно. Ако оставите кучето си да се разхожда на дългата каишка, вие давате да се разбере, че всичко е под ваш контрол и няма опасност. По този начин ще ви бъде по-лесно да разхождате кучето си, защото то няма да изпитва постоянно напрежение и да се дърпа от вас.

Не приемате сериозно страха от кучето си от вода

Може и да не ви се вярва, но всъщност кучетата не обичат да ги къпете. Дори породите, които обичат да плуват в езера, да лежат в локви и да се движат между тревни пръскачки, могат да мразят да се къпят. Кучетата не обичат звука на течаща вода или хлъзгавата повърхност. Така че, ако искате да намалите стреса на кучето си, поставете подложка, устойчива на хлъзгане, в долната част на ваната, дайте му лакомства и му направете комплимент за доброто му поведение.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град