Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | 5 анимационни филма, които да гледате с мама и които наистина ще ѝ харесат

5 анимационни филма, които да гледате с мама и които наистина ще ѝ харесат

Аз детето | 2019-08-05

5 анимационни филма, които да гледате с мама и които наистина ще ѝ харесат

Не е тайна, че много често, когато мама ви заведе на кино всъщност изобщо не иска да гледа анимация за играчки, за малката стъпка или за бяла мечка, но го прави, защото ви обича. Тя по-скоро би искала да гледа нещо по-различно – може би някой страшен филм или пък такъв романтичен, но ето че седи в киното с пакетче пуканки и се надява пандата скоро да бъде заведена при майка си и всичко да свърши по-бързо. Също обаче не е тайна, че много анимационни филми отдавна вече не се правят само за деца. В тях режисьори и сценаристи умело съчетават сцени и реплики, някои от които ще разберат само децата, а други – само родителите, за да бъде филмът интересен за всички. Така че вместо да карате мама да стои в киното с нетърпение, защо не си вземете сок и не си изпукате малко пуканки сами и не се насладите заедно на тези доказали се анимационни филмчета, които се харесват еднакво и на деца и на техните майки!

„Смелата Ваяна“

Преди три хиляди години най-великите мореплаватели плават надлъж и шир из Тихия океан и откриват многото острови на Океания. После пътешествията им спират за 1000 години и никой не знае защо. „Смелата Ваяна“е завладяващо анимационно приключение на сърцата тийнейджърка, която потегля на дръзка мисия, за да спаси народа си. По време на пътешествието си, Ваяна среща някога могъщия полубог Мауи, който я напътства в търсенията ѝ. Заедно те плават през открития океан, срещайки по пътя си гигантски чудовища и невъзможни за преодоляване препятствия, а Ваяна осъществява древната повеля на дедите си и открива това, което винаги е търсила – собствената си самоличност.

„Отвътре навън“

Израстването често е трънлив път и в това отношение Райли не е изключение. Тя е изтръгната от живота си в Средния запад, когато баща ѝ приема нова работа в Сан Франциско. Като всички нас, Райли е водена от чувствата си – Радост, Страх, Бяс Лют, Отврат и Тъга. Чувствата живеят в Главокомандването – контролният център в съзнанието на Райли, откъдето те ѝ дават съвети в ежедневието. Докато Райли и чувствата ѝ се борят да се приспособят към новия живот в Сан Франциско, в Главокомандването настава смут. Макар че Радост, главното и най-важно чувство на Райли, се опитва да запази нещата позитивни, чувствата влизат в конфликт как най-добре да се ориентират в новия град, дом и училище.

„Легенда за пазителите“

Сорен, млада забулена сова, е отвлечена от совите на Свети Аджи – привидно сиропиталище, където младите нощни птици са превръщани в бойци, чрез промиване на мозъци. Сорен и новите му приятели успяват да избягат към острова ГаХуле. Там те помагат на благородните и мъдри сови да се противопоставят на армията, създадена от злите владетели на Свети Аджи.

„Бебе бос“

Една забавна семейна комедия от създателите на „Шрек“ „Кунгфу панда“ и „Мадагаскар“ „DreamWorks Animation“ за това как появата на бебе променя едно семейство, разказана от очарователно ненадежден разказвач – 7-годишното братче с богато въображение на име Тим. Най-необичайният Бебе Бос пристига в дома на Тим с такси, облечен в костюм, с куфарче в ръка и говори с гласа и остроумието на Алек Болдуин. Но съревнованието между братята остава на заден план, когато Тим разбира, че Бебе Бос всъщност е шпионин на тайна мисия под прикритие и само той може да помогне. Малчуганите се подготвят да осуетят зъл план, който включва епична битка между кутрета и бебета. Така започва щурото приключение.

„Зоотрополис“

Зоотрополис е град като никой друг. Изграден от квартали като шикозния Сахара Скуеър и неприветливия Тундратаун, Зоотрополис е населен с животни от всякакъв вид. Място, където независимо какво животно си – от най-големия слон до най-малката мишчица, можеш да постигнеш всичко. Но когато изпълнената с оптимизъм офицер Джуди Хопс пристига в града, разбира, че да си първият заек в полицейски участък от закоравели животни, никак не е лесно. Твърдо решена да се докаже, тя се впуска в разплитането на първия си случай с цената на всичко – дори това да означава, че трябва да се съюзи с лисицата измамник Ник Уайлд.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град