Човешкото тяло

Начало | Човешкото тяло | 10 изненадващи навика, които ще ви направят по-здрави и щастливи

10 изненадващи навика, които ще ви направят по-здрави и щастливи

Аз детето | 2019-10-29

10 изненадващи навика, които ще ви направят по-здрави и щастливи

Можете ли да си представите, че 40% от нашите действия всъщност не са добре обмислени и не са избор? Те са просто навици, които сме си създали! Нашите навици ни помагат да решим какъв начин на живот да имаме, а много често и как изглеждаме и дори как се чувстваме. Сега разбира се се досещате, че не всички навици, които имаме са достатъчно правилни, а да си създадеш правилните, за да си здрав е много важно. Всеки знае, че яденето на плодове и зеленчуци, упражненията и достатъчния сън са здравословни навици. Но какво ще стане, ако има и други малки неща, които можете да направите? Следните навици могат да подобрят вашето емоционално и физическо здраве. Някои от тях може да ви изненадат, но наистина работят! Опитайте ги! Не само вие, но и цялото семейство!

Дъвчете дъвка

Любители на дъвките, имате късмет. Дъвката укрепва паметта ви и намалява нивата на стрес. Дъвката по време на четене също подобрява бдителността и вземането на решения. Можете да опитате дъвка, докато пишете домашни, за да увеличите концентрацията си.

Домашните любимци

Притежаването на домашни любимци може да подобри вашето физическо и емоционално здраве, според специалистите Ха така! Бързо отивайте и кажете на родителите си, че още утре трябва да си вземете куче или поне рибки. Животните намаляват самотата, повишават позитивността, дават ви цел и ви помагат да живеете в настоящия момент.

Не е хубаво да миете косата си всеки ден

Ако косата ви е много мазна или сте се потили много през деня, измийте я. В противен случай е добре да прескочите поне един ден. Прекомерното измиване на косата всъщност може да причини повече вреда, отколкото полза – косата ви може да загуби твърде много от естествените си масла и да стане суха и чуплива.

Дъвчете храната си бавно

Това може да ви се стори странно, но по-дългото дъвчене на храната преди поглъщането е добро нещо. Повечето хора не дъвчат храната си достатъчно. Трябва да дъвчете поне 30 пъти, преди да преглътнете! Това помага за подпомагане на храносмилателния процес, като прави храната по-лесна за обработка. Може също да ви помогне да избегнете преяждане, защото ще отделите време, за да се насладите наистина на яденето си и по-лесно ще разпознаете кога се чувствате нахранени.

Яденето на храни с високо съдържание на мазнини – „добри мазнини“ е избор, който да правите всеки ден

Може би сте чували, че нискомаслените храни са по-добри за вас, но това не е задължително вярно. Мазнините не са лоши за вас – ако са от добрите. Яжте здравословни мазнини като зехтин, авокадо и ядки.

Прекарвайте повече време с приятелите и семейството

Заобикаляйки се с позитивни, любящи, енергични хора, може да се „заразите“ от тях. Те могат да ви вдъхновят да искате да бъдете най-доброто, което можете. А когато си по-доброто си аз, ще можеш да обичаш повече, което те прави по-щастлив и здрав човек.

Носете си многократна бутилка за вода

Много хора не пият достатъчно вода не защото не искат, а защото не носят в себе си. Така че купете си многократна бутилка, която можете да пълните лесно и винаги я носете със себе си. Това, че сте хидратирани ще ви накара да се чувствате по-добре и ще ви помогне да не прекалявате с храната. Плюс това, когато ползвате бутилка за многократна употреба, вместо да пиете от пластмасова бутилка за еднократна употреба, вие също помагате да поддържаме планетата ни чиста.

Бъдете добри

Помагането на другите ни кара да се чувстваме добре! Разбира се, всички трябва да се съсредоточим върху собственото си благополучие, но излизането извън себе си също може да ни направи по-щастливи. А това, че сме щастливи, ни прави емоционално по-здрави. Самото знание, че правим деня на някой друг по-светъл, може да ни помогне да намерим емоционален баланс в собствения си живот.

Прекарвайте време сред природата

Да си навън и да се движиш сред естествена дневна светлина може да създаде чудеса за душевното и физическото ти благополучие. Това е незабавно повдигане на настроението!

Всеки ден правете нещо различно

Когато се чувствате комфортно, се чувствате в безопасност, докато вършите неща, които правите всеки ден и няма как да сгрешите с тях. Проблемът с това е, че е по-вероятно да ви стане скучно и депресирано. Да правите нещо ново, може да бъде супер страшно, но също така може да ви направи по-уверени и да ви отвори нови, вълнуващи възможности. Това може да увеличи вашето щастие и благополучие.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град