малък готвач

Начало | малък готвач | Знаете ли, че истинското фъстъчено масло се прави само от фъстъци? И не е трудно да си го приготвите сами!

Знаете ли, че истинското фъстъчено масло се прави само от фъстъци? И не е трудно да си го приготвите сами!

Аз детето | 2024-03-19

Знаете ли, че истинското фъстъчено масло се прави само от фъстъци? И не е трудно да си го приготвите сами!

Пропуснете консервантите и направете свое собствено домашно фъстъчено масло за минути с тази лесна рецепта! Толкова просто и вкусно, че няма да го искате по друг начин. Домашното фъстъчено масло не само е абсурдно лесно за приготвяне, но и отвява всичко, което ще намерите на рафта в магазина. Кажете сбогом на тези скъпи натурални фъстъчени масла! Вие контролирате съставките, така че можете да се откажете от цялата добавена захар и странни добавки. (Тук няма ксилитол, така че това фъстъчено масло е безопасно за консумация от вашите космати приятели! Да, говорим за кучетата.) Плюс това, прясно смесените фъстъци имат страхотен вкус! Толкова кремообразно и ароматно, че ще се чудите защо някога сте се задоволявали с нещо по-малко.

Само 2 съставки, за да го направите:

  • 3 чаени чаши печени фъстъци (най-добре безсолни и задължително без обелки)
  • щипка сол

Как да си направим домашно фъстъчено масло:

Прясно, вкусно домашно фъстъчено масло за по-малко от 5 минути! Можете да го използвате за толкова много различни рецепти.

Смесете: Добавете фъстъците в кухненски робот. Разбира се уверете се, че можете да го ползвате. Включете за няколко минути на най-бавна степен. После спрете, разбъркайте вътре внимателно с лъжица. После включете за няколко минути на най-висока степен. Повтаряйте така, докато получите гладка смес.

Подправете и съхранявайте: Добавете щипка сол, ако желаете. Прехвърлете в херметически затварящ се буркан или подходящ контейнер. Съхранявайте до 1 месец на стайна температура или 2 месеца в хладилник.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град